avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizatie de securitate la incendiu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizatie de securitate la incendiu

Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: fabrica cu domeniu de activitate productie, doreste sa isi deschida un punct de lucru intr-o hala in care isi desfasoara activitatea si alte firme. Intrebarea mea este : daca inchiriem sub 600 mp punctul de lucru (productie) necesita autorizare din punct de vedere PSI? Cladirea este construita inainte de 1980.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:34, 23 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Avizul/ autorizatia ISU se emite pentru intreaga locatie avandu-se in vedere caile de acces/ evacuare, instalatiile de stins incendiu, instalatiile de iluminat de siguranta, etc. toate comune locatiei, Se reinoieste ori de cate ori apar firme noi care inchiriaza spatii, cu motivarea ca pot aparea riscuri noi pentru securitatea la incendiu.
Va multumesc pentru raspuns, eu am citit prevederile HG nr. 571/2016 - aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu si de aici am aceasta incertitudine, deaorece la punctul II. Clădiri sau spaţii amenajate în clădiri, având destinaţia de:
k) producţie sau depozitare, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 600 mp, sau dacă spaţiul este amenajat în clădiri de locuit colective, cu aria desfăşurată mai mare sau egală cu 200 mp. Speram sa ma incadrez la acesta prevedere,
ISU analizeaza mai intai in ansamblu locatia si apoi, separat, spatiile inchiriate pentru a emite o autorizatie completa si corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de protectie la incendiu de la isu big_savu big_savu Buna ziua, in cazul unui apartament cu 4 camere, de 90 mp, este nevoie de obtinerea autorizatiei de protectie la incendiu sau in urma hotararii de guvern de ... (vezi toată discuția)
Aviz isu cristian A. cristian A. Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de protectie la incendiu spatiu in apartament big_savu big_savu Buna ziua, vreau sa va intreb daca trebuie obtinuta autorizatie de protectie la incendiu pentru un apartament in bloc de locuinte de 90 mp, inscris in cartea ... (vezi toată discuția)