avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte apartament sot si sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte apartament sot si sotie

Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca tatal meu sa ni-l doneze noua.Intrebarea mea e daca se poate specifica undeva ca sotia sa aibe drept asupra imobilului de 20% ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2017
ContSters212553, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters212553 , utilizator 22:00, 30 Decembrie 2017
Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,

E normal si corect ca norei sa-i revina cei 20% cu care a contribuit.
* nurorii.
Normal și corect era ca la momentul cumpărării să fi fost trecuti amândoi, in indiviziune, daca și nora a contribuit. Nu doar tata.
Chiar e atat de greu de citit ce scrie in primul post ??? In care am specificat cum fac sa o trec si pe sotie cand tata ne va dona apartamentul.
Gata am inteles , cand se va face donatie va fi trecuta 1/4 din valoarea apartamentului.
Noi nu eram in tara la momentul respectiv si am considerat ca e mai ok asa , ca apoi la anu sa faca tatal meu donatie catre noi. raluk0207 a scris:

* nurorii.
Normal și corect era ca la momentul cumpărării să fi fost trecuti amândoi, in indiviziune, daca și nora a contribuit. Nu doar tata.

Nu va supărați, dar intr-o lume ideală, cand vine vorba de o căsnicie și doi soți care dobândesc împreună un imobil, nu ar trebui sa va cramponati atat de acei 20%, ci să fie un bun comun, asupra căruia soții să aibă drepturi egale.
Dacă soția dvs a avut incredere să fie trecut doar tatăl dvs, cu toate că a contribuit și dânsa cu bani, de ce nu aveti și dvs incredere cand vine vorba de parti egale? E ca si cum ii țineți socoteală la fiecare leu.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum ... lenovo73 lenovo73 Buna ziua, Sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum 20 de ani. Sotul meu a cumparat in trecut o garsoniera devenind proprietar pe acea garsoniera ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa conțină actul de cumpărare a unui imobil pentru ... MichaelaNicola MichaelaNicola Ce trebuie sa conțină actul de cumpărare a unui imobil pentru copilul meu (căsătorit) pentru a-i asigura dreptul exclusiv de proprietate ? Cumpărat de ... (vezi toată discuția)
Cota parte proprietate si modificare cota parte Mihaivl1 Mihaivl1 Buna ziua, Eu impreuna cu sotia dorim sa achizitionam un imobil. Parintii sotiei vor sa ne sprijine cu o suma de bani, pe care sa ii transmita sotiei prin ... (vezi toată discuția)