avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa

Buna ziua, in legatura cu valoarea tichetelor de masa, care de la 1 Ianuarie 2018 pentru bugetari, sunt introduse in salariu, care este suportul legal de acordare.
Eu am primit de la institutia unde lucrez doar 166 lei pentru Ianuarie 2018.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 2 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 142/1998
art.1
(1) Salariaţii din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome şi din sectorul bugetar, precum şi din cadrul unităţilor cooperatiste şi al celorlalte persoane juridice sau fizice care încadrează personal prin incheierea unui contract individual de muncă, denumite în continuare angajator, pot primi o alocaţie individuala de hrana, acordată sub forma tichetelor de masa, suportata integral pe costuri de angajator.
.......

Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa
Art. 2
Angajatorii, impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentantii salariatilor, stabilesc prin contractele colective de munca clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, precum si forma suprotului acestora, respectiv suport electronic si/sau hartie, care sa prevada:
a) numarul salariatilor din unitate care pot primi lunar tichete de masa, precum si valoarea nominala a tichetului de masa, in limita celei prevazute de lege, tinand seama de posibilitatile financiare proprii ale angajatorilor;
b) numarul de zile lucratoare din luna pentru care se distribuie tichete de masa salariatilor;
c) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete de masa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa conform legii sau preferential? cristina_b cristina_b Daca intr-o firma exista contract colectiv de munca dar nu s-a prevazut nimic referitor la acordarea tichetelor de masa si angajatorul a prevazut intr-un act ... (vezi toată discuția)
Este legal să se acorde diferențiat tichetele de masă, sub formă de bonus de performanță? anafanaf anafanaf Buna seara, Tichetele de masa se pot acorda in functie de performanta salariatului din luna respectiva sub forma de bonusare? Este legal ca doar o parte din ... (vezi toată discuția)
se pot acorda preferential tichetele de masa pentru salariatii unei firme private ? Morisca10 Morisca10 Buna seara Se poate acorda preferential tichetele de masa pentru salariati unei firme private , , sau dupa ... (vezi toată discuția)