avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu peripeții. Ce mi se poate întâmpla ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu peripeții. Ce mi se poate întâmpla dacă am refuzat amiabila?

Salutări tuturor! Acum câteva ore o doamna mi-a lovit mașina în parcare în timp ce executa manevra de mers înapoi,a venit la intimidare cu alte persoane obligandu-ma sa completez amiabila și am refuzat, dacă dimineață ma duc la politie mi se poate întocmi proces verbal sau ceva sa recuperez despăgubirea de la asigurare? Trebuia sa sun politia sa vină atunci? Pot suporta vreo consecință dacă am refuzat sa completez constatarea amiabila?
Ultima modificare: Luni, 25 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Marius Emil , utilizator 21:17, 27 Decembrie 2017
Nu se castiga timp.
1 Cand se intocmeste amiabila obligatoriu se merge la asigurator pentru a se face confruntarea ;
2 cand se merge la circa nu se mai face confruntarea.
Concluzie personala, mergeti la politie.
Nu exista nici o confruntare, la politie se merge atunci cind partea vinovata nu doreste sa recunoasca acest lucru si refuza constatarea amiabila. Politia te trimite la plimbare atunci cind partile au cazut de acord, nu se ocupa de orice tamponare minora. Asiguratorul mai solicita o declaratie a partii vinovate si atit.
latka a scris:

Nu exista nici o confruntare, la politie se merge atunci cind partea vinovata nu doreste sa recunoasca acest lucru si refuza constatarea amiabila. Politia te trimite la plimbare atunci cind partile au cazut de acord, nu se ocupa de orice tamponare minora. Asiguratorul mai solicita o declaratie a partii vinovate si atit.

Articolul 801
In situatiile prevazute la art. 79 si 80, repararea vehiculelor se face pe baza documentului de constatare eliberat de unitatea de politie sau, dupa caz, de societatile din domeniul asigurarilor
1. Daca 1 dintre parti refuza amiabila se merge la politie ,,chiar si pentru o zgarietura".
2 serviceul nu primeste masina in vederea reparatiei doar cu amiabila
La cite evenimente am avut doar anul asta care trece, va pot spune sigur ca orice service primeste doar cu amiabila masina. Si bineinteles constatarea inspectorului de daune. Iar art.801 precizeaza clar ca se repara (si) dupa documentele de constatare (amiabila+cea a inspectorului de daune) eliberate de societatile din domeniul asigurarilor. Poate n-ati citit pina la sfirsit. Constatarea inspectorului de daune se face si dupa PV de la politie, oricum.
latka a scris:

La cite evenimente am avut doar anul asta care trece, va pot spune sigur ca orice service primeste doar cu amiabila masina. Si bineinteles constatarea inspectorului de daune. Iar art.801 precizeaza clar ca se repara (si) dupa documentele de constatare (amiabila+cea a inspectorului de daune) eliberate de societatile din domeniul asigurarilor. Poate n-ati citit pina la sfirsit. Constatarea inspectorului de daune se face si dupa PV de la politie, oricum.

ok
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Marius Emil, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident minor - constatare amiabila tibi12 tibi12 Accident minor, dauna este o aripa fata si un prroiector. S-a completat formularul de constatare amiabila, insa modelul vechi, nu cel din octombrie, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Accident rutier valentinnacu valentinnacu Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)
Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)