avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost reținut permisul de conducere deși mașina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost reținut permisul de conducere deși mașina era staționată. Îmi puteți explica de ce?

In timp ce eram oprit pe loc stăteam in masina cu un prieten si cu soția mea un echipaj de poliție a oprim langa masina cerundune sa ne legitimat neam legitimat dupe care ne-au dus la Secție si acolo a constatat ca am permis de conducere dupe care mia suspendat permisul ca stăteam in masina si consumasem o bere cu prietenul meu nu inteleg dc
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mathushalem , utilizator 20:24, 2 Ianuarie 2018
Dupa felul in care ati formulat intrebarile inteleg ca nu este permis sa consumi bauturi alcoolice in masina ce stationeaza la marginea drumului, daca stai pe scaunul soferului ! Va rog - Ce lege/articol reglementeaza aceste aspecte ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul rutier. Treaba cu eram stationat si a venit politia , eu eram in masina si consumam bauturi alcoolice e de copii mici. Cel mai probabil masina a fost in trafic si politistii s-au luat dupa ea. Pentru a acoperi alcoolemia soferul s-a oprit si a inceput sa consume si acolo. Mai exista si varianta cu eram in club si m-am dus sa mut masina. Faptul ca nu s-a supus prelevarii de mostre biologice arata adevarul, alcoolul in singe e cel mai concludent test . Acest articol de cod penal va fi invocat si de procuror. Citi dintre cunoscutii dvs. se duc si beau bere cu sotia si prietenii in masina , iarna, in loc sa prefere locuinta sau un local (nu mai spun de felul bauturii) ?
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
latka, utilizator
@Mathushalem, din descrierea situatiei "lipsesc" cateva "detalii", unde era oprita masina, motivul consumului alcoolui in masina, ce au facut prietenul si sotia, daca au dat vreo declaratie la politie si alte detalii care pot ajuta la clarificarea situatiei.
Politia nu legitimeaza pe oricine fara sa aiba o suspiciune, observa pe cineva langa sau intr-o masina si ii ia la intrebari. Este cusuta cu ata alba povestea, multi povestesc ca erau cu prietenii langa masina si consumau alcool si apoi intreaba daca politia are dreptul sa le preleveze probe biologice ptr ca aveau permis. Consumul alcoolui in spatiu public este interzis, din acest motiv sunt legitimati. Nu cred ca a venit politia si le-a batut in geam sa ii legitimeze, in cazul de fata in masina fiind doi barbati si o femeie.
Din cate am inteles abia la sediul politiei s-a "constatat" ca detine permis de conducere. Sa fim seriosi, daca celelalte 2 persoane detin permise, de ce nu le-a fost testata alcoolemia si lor? Este evident ca @Stefansky era la volan iar constatarea ca detinea permis a fost facuta pe loc, la fel testarea alcoolemiei se putea face pe loc cu exceptia cazului in care politistii erau de la locala si nu de la rutiera.
E ceva putred in Danemarca! Daca nu este atunci sa asteptam alte detalii de la @Stefansky, in cazul in care va fi dispus sa le ofere.
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
cyan, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stfansky a scris:

In timp ce eram oprit pe loc stăteam in masina cu un prieten si cu soția mea un echipaj de poliție a oprim langa masina cerundune sa ne legitimat neam legitimat dupe care ne-au dus la Secție si acolo a constatat ca am permis de conducere dupe care mia suspendat permisul ca stăteam in masina si consumasem o bere cu prietenul meu nu inteleg dc

Domnule, vad ca se gasesc forumisti care sa-si piarda vremea cu astfel de povesti. Aici nu esti nici la politie si nici in instanta deci, prima conditie, daca vrei sa fii ajutat, este sa spui realitatea, nu povesti de adormit copiii.
In Codul Rutier, la capitolul definitii, nu se specifica clar ce inseamna "participant la trafic", deci faptul ca te afli la volanul unei masini, in stationare, nu inseamna ca esti conducator auto. Dar pe urma ne spui ca erati la o bere intre amici, si cel mai potrivit loc vi s-a parut in masina stationata nu stiu unde, ca doar ce ai baut o bere, dar ai o alcoolemie uriasa pentru asa ceva, sa nu mai vorbesc ca berea nu se metabolizeaza instantaneu, pe urma refuzi sa ti se recolteze probe biologice, etc. Sa apui toate astea judecatorului si el, probabil, o sa te intrebe: si marmota ce facea?
Bun...am inteles ! Nu vreau sa-i tin partea nimaniu, Nici celui ce a baut, a vazut politia si a oprit (clar raspunzator de fapta de a conduce sub influenta bauturilor alcoolice) dar nici politistului care face exces de zel. Intrebarea mea este aceasta : Puteti accepta ca eu ma aflu in trafic fara a fi consumat nimic (alcool) si primesc un telefon care imi vesteste ceva (bucuri/tragedie-nu are importanta) si simt nevoia sa beau ceva sau pur si simplu ma hotarasc ca am condus destul si, pe un drum neimportant fiind, deci fara parcari/refugii etc, im zic ”trag pe dreapta, beau o dusca si stau vreu doua-trei ore”.; sau fiind cu prietenii bem ceva ca asa ne-a venit (motivarea nu importa) si hotarasc sa las masina acolo...sau sa astept un alt prieten sa imi duca acasa masina ? Si stand acolo, dupa o vreme, iata ca apare un echipaj, care din lipsa de activitate isi zice ”hai sa vedem ce-o fi cu astia ?”(ca de-astea nu puteti spune ca nu se mai intampla)...Daca exista cel putin un motiv de dubiu asupra calitatii mele de participant la trafic, activ in momentul sau in momentele imediat precedente legitimarii, atunci tot esfodajul gen ”Este cusuta cu ata alba povestea” nu ar trebui sa conteze in fata judecatorilor. Ceea ce conteaza sunt faptele, nu presupunerile si pana la o proba contrara serioasa ar trebui sa prevaleze prezumptia de nevinovatie. Poate va par agasant...dar va rog sa va expuneti un punct de vedere si asupra acestor aspecte !

Alte discuții în legătură

Am fost acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar eram în spatele mașinii când am fost depistat Mihaitadani Mihaitadani Buna dimineata! Of, nici nu stiu cum sa incep, in data de 10 febr 2018 am fost depistat cu o alcoolemie de 0,68 in etilotest, am fost dus la spital unde s-ar ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu - suspendare permis de conducere GabrielP90 GabrielP90 Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam cu masina in parcarea unui magazin, motorul oprit, cheile in buzunar cand a oprit un echipaj de politie in spatele ... (vezi toată discuția)
Posibila ridicare abuziva permis ACManuela ACManuela Buna ziua, Eram cu [b]masina oprit inafara carosabilului [/b]din cauza unei explozii la roata. La un moment dat, a venit un echipaj de politie care a oprit ... (vezi toată discuția)