avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost reținut permisul de conducere deși mașina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost reținut permisul de conducere deși mașina era staționată. Îmi puteți explica de ce?

In timp ce eram oprit pe loc stăteam in masina cu un prieten si cu soția mea un echipaj de poliție a oprim langa masina cerundune sa ne legitimat neam legitimat dupe care ne-au dus la Secție si acolo a constatat ca am permis de conducere dupe care mia suspendat permisul ca stăteam in masina si consumasem o bere cu prietenul meu nu inteleg dc
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mathushalem , utilizator 20:24, 2 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti agasant dar o persoana care detine permis de conducere si conduce pe drumurile publice trebuie sa fie in primul rand responsabila.
Nu facem aici pe judecatorii sau procurorii dar sa spui ca te-ai oprit pe marginea drumului ca sa bei de bucurie ca ti-a nascut nevasta/amanta sau ca ti-a murit soacra deja depasim limitele intelegerii unui judecator care este si el pana la urma, om.
Chiar daca uneori politistii sunt acuzati ca fac abuzuri, nu exista padure fara uscaturi, nu putem considera ca niste politisti se duc la o masini staionate in locuri unde se permite oprirea si cer pur si simplu legitimarea celor din masina doar din lipsa de preocupare.

In timp ce eram oprit pe loc stăteam in masina cu un prieten si cu soția mea un echipaj de poliție a oprim langa masina cerundune sa ne legitimat neam legitimat dupe care ne-au dus la Secție si acolo a constatat ca am permis de conducere dupe care mia suspendat permisul ca stăteam in masina si consumasem o bere cu prietenul meu nu inteleg

Vi se pare ceva "suspect" in descrierea imprejurarilor in care s-a ajuns la suspendarea permisului?
Trecem peste "oprit pe loc", care ar fi motivul pentru care persoanele au fost duse la sectie daca s-au legitimat? Doar pentru ca politistii se plictiseau si nu aveau cu cine face conversatie? Se poate verifica pe loc adca o persoana detine permis de conducere in termen de valabilitate, nu trebuie dus la sectie contravenientul. O alcoolemie de 0,54 nu wste sufivienta o singura bere ci mai multe, putem presupune ca bucuria a fost foarte mare! :)
Din descriere lipseste descrierea locului si momentului cand au fost verificati, daca era oprit regulamentar, daca era zi sau noapte, daca era la volan sau nu, s-ar explica intr-un fel de ce au oprit politistii sa ii verifice. ce fel de politisti erau, locali sau rutieri.
Cu toate ca sunt anonimi multi useri descriu laconic situatiile in care au fost surprinsi, din punctul lor de vedere, bineinteles subiectiv, sa vada cam ce pot pati. Sau se refera la "prieteni".
Povestea putea fi spusa si dpdv al prietenului soferului, "am un prieten care a consumat o bere in timp ce statea cu mine in masina, a oprit politia si l-a luat la sectie unde s-a constatat ca avea permis de conducere, ....".
Asa cum spunea si @hottumatua mai sus, pe forum nu se judeca userii, daca ar descrie sincer situatia ar primi sfaturi mai la obiect.
De altfel se poate observa si interesul userului pentru topicul deschis, nu a mai dat niciun semn din 25 decembrie, probabil doar urmareste mesajele celor care nu au alte treburi. :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eh...atunci cand argumentele sunt si de bun simt si mai mult decat suficiente, mai ales cand sunt insotite de o doza fina de umor, orice tentativa de a mai ”despica firu-patru” este superfluua :) Multumesc...
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
Mathushalem, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar eram în spatele mașinii când am fost depistat Mihaitadani Mihaitadani Buna dimineata! Of, nici nu stiu cum sa incep, in data de 10 febr 2018 am fost depistat cu o alcoolemie de 0,68 in etilotest, am fost dus la spital unde s-ar ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu - suspendare permis de conducere GabrielP90 GabrielP90 Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam cu masina in parcarea unui magazin, motorul oprit, cheile in buzunar cand a oprit un echipaj de politie in spatele ... (vezi toată discuția)
Posibila ridicare abuziva permis ACManuela ACManuela Buna ziua, Eram cu [b]masina oprit inafara carosabilului [/b]din cauza unei explozii la roata. La un moment dat, a venit un echipaj de politie care a oprit ... (vezi toată discuția)