avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajari

O firma de recrutare a fortei de munca ,plaseaza muncitori la alta firma privata din Romania. Conditiile de acordare a diurnei cazarii si transport, fiind asigurate,care este valoarea diurnei. ea poate fi mai mica de 2,5 X17.50 lei= 42,50.?Transportul trebuie asigurat saptamanal ,daca muncitorul doreste sa ajunga acasa?Distanta de la casa lui pana la firma este de 400 km.Decontarea cheltuielilor de transport, este obligatorie prin intocmirea ordinului de deplasare sau firma de recrutare, poate sa ti vireze banii..asa fara nici un document -ordin de deplasare completat si semnat de muncitor?
Ultima modificare: Luni, 25 Decembrie 2017
postasul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 18 Ianuarie 2018
Diurna poate fi mai mica de 42.50 lei.

In ce conditii se plaseaza muncitorii?
Nestiute inca. totul se tine secret. Diurna nu trebuie scazuta in contabilitate in baza ordinelor de deplasare?Cum faci viramente in conturi.fara a avea acoperire cu documente? ideea este ca nimeni nu semneaza nimic dintre muncitori,dar cineva le face totusi in numele sutelor de muncitori. Conditiile de plasare cred ca sunt stipulate intre cedent si cesionar(firma de recrutare si firma la care sunt <detasati > muncitorii
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
postasul, utilizator
Daca nu aveti acces la informatii, atunci puteti depune cate o sesizare la ITM si la ANAF.
Au tehinca asta <daca nu ti place> poti sa pleci:)) ba au CCM ba nu au, ba il negociza ..chiar acum. ei intocmesc ordine de deplasare,salariatul nici nu vede ce scriu acolo,Cica ei nu detaseaza salariati. Deci un salariat este recrutat de o firma si <plasat> la alta firma care are nevoie. in codul muncii nu exista termenul <plaseaza> salariati la alt angajator. Si imediat merg la intimidare. tipic romanesc.vrei drepturi...e belea mare, mare deranj.
De ce nu sesizati ITM-ul /Inspectia Muncii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea diurnei danpascu danpascu Lucrez la o societate de transport unde administratorul, refuza sa imi acorde diurna de deplasare, eu desfasurind activitatea in toata tara ca sofer de tir,de ... (vezi toată discuția)
Diurna interna si externa utilizator86 utilizator86 Buna seara! Sotul meu are deplasari in tara si in strainatate, atat UE cat si in alte state din afara UE, uneori si cate 2 saptamani, apoi revine sta acasa ... (vezi toată discuția)
Diurna si cazare muncitori gabicocis gabicocis Lucrez cu muncitori pe santier adusi din alte localitati.Daca le dau diurna mai mica de 42.50 lei, le pot acorda si cazare?(De ex.20 lei diurna,20 lei ... (vezi toată discuția)