avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am acroșat un pieton cu oglinda și i-am dat 250 de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am acroșat un pieton cu oglinda și i-am dat 250 de lei. Acum îmi cere bani din nou, ce să fac?

buna seara mergind cu masina am acrosat un domn in umar cu oglinda ,nu a cazut caci nu aveamviteza ,tocmai trecusem de cale ferata ,iar el era pe carosabil.Mia cerut sai duc 250 ca merge la spital acum ma suna sai dut mai mult .ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: crisrian , utilizator 00:09, 30 Decembrie 2017
Sa inteleg ca nu ati apelat 112. Daca merge la spital si declara ca a fost vatamat in eveniment rutier, unitatea de spitalizare incunostiinteaza politia. Se deschide pe langa dosar de vatamare corporala din culpa si parasirea locului acc. Daca deja a ajuns la spital si a afirmat ca este vb despre eveniment rutier, nu ii mai dati nimic. Se va descurca (sau nu...depinde ce spune Anexa 2 initial sau Instanta civila ulterior, intrucat de penal nu cred ca va fi vorba) cu Societatea RCA la care este incheiata polita pt. autoturismul pe care il conduceati.
Nu a mers la spital cacila lovit in umar, din stsrt a cerut bani este intro un cetatean de etnie ,iar cind spui de politie nu vrea sa auda .Daca sunam la politie mi se lua permisul,el fiind pe partea carosa bila????
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Riscati dosar penal, trebuia sa anuntati politia imediat dupa accident.
Nu aceasta era problema...aveati drept de conducere cu dovada prelungita pana la solutionarea cazului(daca nu erati sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante). Se deschidea dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, care se poate deschide si acum daca victima vrea sau merge la spital si spune despre accident. Numai ca acum ati mai avea si infr. pentru parasirea locului accidentului.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Diana Cioroiu, Avocat
Din moment ce persoana in cauza cauta sa va santajeze in continuare, trebuie sa raspundeti cu aceeasi moneda. Prin urmare, incercati sa va intilniti cu el si sa-i mai dati o suma de bani, mica, ca atita aveti, ca nu stiu ce, dar sa-l puteti inregistra, dvs. sau mai bine un prieten. La urmatorul telefon pe care il primiti amenintati-l cu inregistrarea si cu faptul ca deja ati fost la politie si ati declarat santajul si ca doriti sa mergeti impreuna la politie, daca nu va crede. Daca spuneti toate astea pe un ton convingator, va lasa in pace.
Recitati-i si povestea asta din codul penal :

Infracţiuni contra libertăţii persoanei
Art. 207

Şantajul

(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier mikiutza mikiutza In urma cu aproape 2 ani am avut un accident de circulatie cu victime !Eu ma aflam la volanul masinii mele iar pe aceeasi directie de mers, se deplasa un ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala tudor8527 tudor8527 Buna seara. In urma unui accident mi s-a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala a viitoarei logodnice. Precizez ca nu a facut plangere. Ce sanse am ... (vezi toată discuția)
Accident la locul de munca amenintare si santaj mariusastra mariusastra Buna ziua lucrez la un depozit si intr o seara ma aflam pe o liza elctrica care ridica paletul de la pamant masxim 10 cm nu am autorizatie de stivuitorist ... (vezi toată discuția)