avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dupa penalitati , dobinda legala?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dupa penalitati , dobinda legala?

factura x scadenta in 30.04.2005 in valoare de 200.000.000 lei. I s-au calculat penalitati pina la concurenta sumei, nu o depasesc conf legii.Factura nu este achitata nici pina in prezent. De la termenul cind nu i-am mai calculat penalitatiule deoarece ar fi depasit debitul principal, ii pot calcula dobinda legala pina in prezent?
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 15:59, 8 Februarie 2006
Daca ii calculezi penalitati inseamna ca ai contract.
In contract nu ai prevederea ca penalitatile pot depasi cuantumul debitului datorat?
Intenteaza actiune in instanta si pentru rest calculeaza sub forma de daune interese,dobanda legala conform ratei de referinta BNR

Daca ii calculezi penalitati inseamna ca ai contract.
In contract nu ai prevederea ca penalitatile pot depasi cuantumul debitului datorat?
Intenteaza actiune in instanta si pentru rest calculeaza sub forma de daune interese,dobanda legala conform ratei de referinta BNR

nu am clauza! contractul este mai vechi. Actiune am introdus deja, am cerut penalitati pina la concurenta sumei cu debitul principal. Mai pot cere dobinda in continuare? Contractul este anterior aparitiei legii 469.
.In actiunea introductiva nu ai precizat ca si capat de cerere solicitarea de daune interese?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati asandra2004 asandra2004 Cum calculez penalitati la o factura din 2006? Penalitatea poate sa depaseasca suma datorata? (vezi toată discuția)
Penalitati aandrra aandrra in comercial, penalitatile pot fi mai mari ca debitul? parca exista o ordonanta care interzoce inserarea unor asemenea clauze in contracte.. ma poate cineva ... (vezi toată discuția)
Penalitati mirceapreda76 mirceapreda76 Este adevarat ca nu pot pretinde de la un debitor [datorie contabila + penalitati de intarziere ] in acealsi timp cu [penalitati de reziliere] cf contract? ... (vezi toată discuția)