avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt gravidă și am 15 ani. Care sunt opțiunile mele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt gravidă și am 15 ani. Care sunt opțiunile mele și ce riscuri există pentru tatăl copilului?

buna sunt gravida am doar 15 ani ce trebuie sa fac inafara sa nu fac avort?
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 20:13, 20 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, citesc forumul zilnic dar e prima data cand intervin , nu ma pot abtine. Domnisoara a spus ca nu vrea sa faca avort sau sa dea copilul spre adoptie, baiatul e de acord, parintii lor sunt de acord dar ea primeste "incurajari" cat de greu e cu un copil pe cap, ca nu ii vremea de schimbat pampersi si ca are toata viata inainte. Gandeste-te ca iubitul tau e de acord sa il pastrati, are loc de munca stabil, te poate ajuta. Pe langa asta sunt 4 bunici care te pot ajuta cu copilul si tu poti sa iti termini scoala. Cred ca trebuie sa fii monstru ca sa faci avort sau sa iti dai copilul spre adoptie ca tu sa-ti termini scoala si sa-ti traiesti tineretea. Ce viata o sa aiba copilul departe de parinti, oricum ar fii ei ? Cum o sa se simta cand stie ca a fost abandonat? Ce viitor o sa aiba?
Referitor la intrebarea ta, dupa parerea mea neavizata , iubitul tau nu o sa pateasca nimic.
sigur nu osa pateasca nimic>?
Draga mea, cu toata sinceritatea am sa-ti spun doua lucruri: Tu esti preocupata de partenerul tau de 22 ani, in loc sa fie el preocupat de tine. Si al 2lea: vezi-ti de scoala, ca ai mare nevoie de ea.
Pentru noi, cei care scriem, e foarte usor sa imaginam povesti de iubire demne de desenele animate. In realitate, anii trecand, si pentru cei 15 ani ai tai se va dovedi mult prea devreme si viata isi va cere drepturile, adica tineretea care vrea libertate, experiente, independenta, comparatii etc. Acelasi lucru e valabil si pentru el. La 22 ani pentru un barbat e mult prea devreme sa se lege definitiv de o femeie. In fapt: o femeie gravida nu are a se gandi la cum sa-si protejeze partenerul, ci exact invers! Partenerul tau trebuie sa fie preocupat, nu tu. In rest, mergi la scoala caci ai mare nevoie. Scrisul corect se invata in clasele primare. Halal scoala de ai ajuns in clasa a VIII a!
Cu "studiile" pe care le vei avea tu, ca mama, ce vei oferi acestui copil? Ce slujba iti vei gasi sa-l intretii cu VIII clase? Ce exemplu ii vei da copilului? Ce vei face daca partenerul, peste 5 ani sau 10, te va abandona? Vei sta cu mana intinsa? Inainte de a-ti asuma viata unui copil, asumati-o pe a ta! Nu-ti fa planuri bizuite pe altul, fie acela si tatal copilului. Si nu in ultimul rand, la ce optiuni ai ar fi trebuit sa te gandesti inainte de a intretine relatii intime, sau ti-ai inceput viata sexuala crezand ca pe copii ii aduce barza?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ani împliniți ... Anonim.99 Anonim.99 Bună seara,sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ani împliniți acum 10 luni m am pus într o relație cu un băiat de 23 de ani,mama fiind de acord ... (vezi toată discuția)
Sunt minora si vreau sa fug de acasa Andreea florea Andreea florea Buna.. sunt minora in varsta de 14 ani.. vreau sa ma mut la iubitul meu .. dar parintii mei nu sunt de acord.. ce se intampla daca fug de acasa? Gen daca ... (vezi toată discuția)
Am 20 de ani si am lasat gravida o minora de 14 ani bossssssss bossssssss am 20 de anii am lasat gravida o minora de 14 ani parinti stiu nu au nimik impotriva nostra ai mei nici ai iei fata ieste mutata la mine ce pot pati pot face ... (vezi toată discuția)