avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Acuzat de Concurenta Neloiala, daca folosesti 2 ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Acuzat de Concurenta Neloiala, daca folosesti 2 cuvinte generale?

Buna ziua,
Sunt administratorul unei firme de servicii grafica si IT.

Tocmai am fost apelat de un avocat care mi-a spus ca facem concurenta neloiala, pentru ca folosim doua cuvinte in materialele noastre promotionale, cuvinte care sunt exact denumirea companiei lor.

Precizez ca aceste cuvinte sunt denumiri comune, si nu am reusit sa gasesc informatii daca cuvinetele sunt inregistrate la osim.
Unul dintre cuvinte face parte si din denumirea firmei noastre.

Cum putem proceda pentru a verifica daca intradevar facem concurenta neloiala, si care sunt solutiile?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:32, 3 Ianuarie 2018
Veti primi raspunsul de la OSIM si atunci veti vedea daca au depus documentatia.
Daca advocatul a fost evaziv in a va "ameninta" clar cu trimitere la nr marcii inregistrate de ei atunci inseamna ca nu au nimic si incearca "marea cu deshtu' ".
Pentru a verifica daca au inregistrat sau daca au depus cerere de inregistrare pentru sintagma in cauza, aveti link-urile pe care vi le-am transmis in raspunsul anterior. Sunt doua baze de date, una la nivel european si una la nivel national. Se folosesc ca un Google.

In bazele de date, in coloanele de referinta, este mentionat stadiul cererii.

Chiar daca au depus cerere de inregistrare dar INCA nu au obtinut certificatul, nu au niciun drept de proprietate intelectuala. Dreptul de proprietate intelectuala se naste la acordarea pentru 10 ani a certificatului.
Multumesc foarte frumos pentru raspunsuri! An nou fericit va doresc!
Verificati, de asemenea, daca marca este exclusiva sau nu. Astfel, daca o firma doreste sa inregistreze ca marca o secventa de cuvinte din dictionar, de ex. "Vitamina C", OSIM nu poate refuza acest lucru, insa marca este neexclusiva (oricine poate folosi aceeasi succesiune, cu deosebirea ca nu o poate inregistra: astfel, va exista o "Vitamina C™", si inca 100 Vitamina C, fara acel ™. Daca insa si Dvs. veti dori sa inregistrati EXACT aceeasi secventa, va aparea un conflict. Tineti seama ca pana la acordarea marcii, orice persoana interesata poate face opozitie, fie la OSIM/ ORDA, fie in instanta. Conteaza si daca domeniul de activitate este acelasi, etc., etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca similara (sua) + varianta ieftina Vlad771 Vlad771 Buna As dori sa stiu daca imi recomandati sa fac inregistrarea marcii. Daca sunt ceva riscuri in cazul de fata? Sa zicem ca marca inregistrata din SUA se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Seful meu vrea sa inregistram o marca la OSIM. Marca ar trebui sa fie formata dintr-un cuvant si un element figurativ albastru. Marca ar trebui ... (vezi toată discuția)