avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... SRL fara activitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

SRL fara activitate

Daca detin un SRL care nu a avut niciodata activitate si vreau sa pornesc ceva in domeniul online (servicii web, site-uri, vanzari, publicitate) dar nu am nicio idee despre cat si daca voi castiga ceva ce ar trebui sa fac ca sa fiu in legalitate? Care ar fi pasii? Trebuie sa declar la finante ca am inceput activitatea? Unde ma incadrez din moment ce nu stiu daca si cat voi castiga? Firma are o vechime de cativa ani dar nu am avut niciodata activitate si nici angajati.
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
i_stim, utilizator
1. Verificati sa fie activa fiscal, societatea, la anaf.
2. Verificati sa fie la registru comertului, sa va apara mentiunea "in functiune", sa nu aveti notari de suspendare activitate sau alte situatii;
3. Verificati sa aveti codurile CAEN pentru activitatea care doriti sa o desfasurati mentionate in statut si autorizate pe propria raspundere (incluse in constatator)
4. Verificati ca acele coduri dupa care va desfasurati activitatea sa nu aiba nevoie de autorizatii speciale (mediu, dsv, dsp,. etc).
5. Varificati vector fiscal la anafa, eventual modificati, daca este cazul (aici va asista un contabil)
5. Va incadrati cu siguranta la impozitarea de 3% aplicabila la veniturile societatii, pana la venituri de 1 mil euro, daca nu aveti angajati.
Cam astea sunt, pe scurt,
Aveti nevoie oricum de un contabil, care, va va sfatuii mai in detaliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen ong Patricia.13.10 Patricia.13.10 Buna ziua! Cum se declara un cod caen pentru ONG? in clipa de fata exista unul, insa am vrea sa mergem pe altul, conform statut, avem posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Activare ong LyKo LyKo Bună ziua! Aș dori să știu dacă pot folosi(activa) o Asociație care de la înființare (2018) nu a avut nici un fel de activitate, deloc. S-au depus ... (vezi toată discuția)
Fast-food mobil (trailer) ToronilaAdriana Ana ToronilaAdriana Ana Buna ziua! Am achiziționat o rulota fast-food și nu stiu de unde sa incep cu autorizațiile ce fel de societate sa înființez și care ar fi primii pași ... (vezi toată discuția)