avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Activare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Activare ONG

Bună ziua!
Aș dori să știu dacă pot folosi(activa) o Asociație care de la înființare (2018) nu a avut nici un fel de activitate, deloc. S-au depus doar declarațiile la ANAF pe 0, inclusiv cea de inactivitate. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:41, 15 Noiembrie 2022
Ce intelegeti prin a "folosi" sau 'activa" o asociatie? Poate oricand sa isi (re)inceapa activitatea specifica in lumina scopului si obiectivelor, caci la ONG-uri nu exista conceptul de "suspendare" ca la SRL-uri sau alte societati functionand pe Legea 31/1990 a societatilor, "inactivitatea" fiind doar una fiscala declarata la ANAF pentru anul precedent in 60 de zile de la incheierea anului fiscal anterior, in cazul in care de la infiintare pana la finalul acelui an nu s-a desfasurat activitate. Daca incepeti sa activati efectiv verificati ce vector fiscal aveti activat ( declaratia 010 de la inregistrarea fiscala si eventuale modificari ulterioare prin declaratii 010 de mentiuni sau 700) , caci de o vreme ANAF interpreteaza ( in mod eronat in opinia mea) ca orice ONG ar trebui sa aiba activat vectorul fiscal de impozit pe profit si sa depuna declaratii 101 ref. impozitul pe profit chiar daca nu a desfasurat vreo activitate economica.... in rest daca nu aveti salariati si nici alte activitati, bunuri sau operatiuni care pot pune problema de taxe si impozite, nu e cazul sa aveti alti vectori fiscali activati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 010 Praipan Praipan Buna ziua! Stie cineva cum se completeaza formularul 010 pt ONG-uri. Am intrebat deja 3 contabili si nu m-a lamurit nimeni... Multrumesc PS: Puteti oferi ... (vezi toată discuția)
Declaratie de profit Cristina Trasca Cristina Trasca Buna seara,am reusit într-un final să-mi infintez o asociație pt copii cu probleme și întrebarea mea este cum se procedează pentru că firmele,sa imi dea ... (vezi toată discuția)
Plata de impozit pe profit la ong lorella lorella Suntem ONG si incepand cu acest an avem si activitati economice, astfel ca la anul va trebui sa depunem 010 pentru inregistrarea cu impozit pe profit. M- am ... (vezi toată discuția)