avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dus la 23:00
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dus la 23:00

Buna ziua, vecinul de sub mine se plange ca dupa orele 22 fac dus, trag apa la WC, spal vase. Avand in vedere ca ajung acasa de la munca la 21:30 -22:00, nu am cum sa fac aceste lucruri inainte de 22:00. va rog sa imi spuneti daca poate sa ma reclame la politie pentru aceste lucruri. Multumesc
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 12:04, 8 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
SI eu am aceeasi problema cu vecinii.Numai dupa ora 23.30 fac dus.Din constructie,blocurile sunt izolate fonic foarte prost.Mi-am izolat peretii...degeaba.Zgomotul este neplacut...oricum,nu pot sa dorm pana nu termina vecinul baia.Dar cum ar fi sa fac si eu galagie la ora 6?
Asa trebuie sa va ganditi.Daca v-ar trezi in fiecare dimineata la 6 ar fi ok?
Eu am apelat la o firma specializata care efectueaza masuratori cu sonometre profesionale...apoi mergem in instanta.
Deci da,poate sa va dea in judecata.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt imobile de locuit in comun in special cele executate din placi betonate care nu asigura minimum de protectie fonica
Chiar daca vecinul face sesizari la politie,aceasta autoritate nu detine baza tehnica necesara sa se pronunte daca zgomotele produse de dv depasesc pragul fonic admis
Trebuie sa cunoasteti ca pragul fonic admis este intre 60-65 db,iar zgomotul produs de vehiculele in trafic se situeaza intre 70-85 db...
Lasati-l pe vecin sa reclame unde doreste - la politie, la protectia..., la judecatorie...
In cel mai rau caz o sa primiti o atentionare. Asta este, la bloc, nu-i ca la casa, ce sa zic?
Adica vin de la serviciu dupa ora 22:00 si nu pot sa-mi fac ordine in casa si un dush, acolo? Pai unde traieste omul nostru? Este adevarat, nici dvs. nu exagerati, zic si eu... da?
Dupa ora 22, pragul fonic este de 25-30db.
@vali m

Nu știu de unde a-ți luat pragul fonic , asta inseamnă că in propria locuință ar trebui să vorbești in soaptă ținand cont că nivelul de db intr-o conversație este de 40 db .

Alte discuții în legătură

Informare la zi Dana Deea Dana Deea Buna ziua...imi puteti spune va rog care este ultima lege in vigoare pentru ca in anumite articole gasesc intervalul 7.00- 22.00 sau 8.00 - 23.00. Se respecta ... (vezi toată discuția)
Nivel zgomot maxim admis tudorsad tudorsad Buna ziua, am si eu o nelamurire.... Recent am deschis o cafenea si uneori o inchiriem pentru diverse petreceri private. Din cate am citit in lege, ... (vezi toată discuția)
Numarul de decibeli maxim admisi la geamul vecinului Ovidiu Andrei Ovidiu Andrei De curand mi-am deschis o mica afacere mai precis o piscina care se afla intr-un sat. In weekend se tin si petreceri care dureaza pana dimineata dar in timpul ... (vezi toată discuția)