avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce acte am nevoie pentru a putea pleca în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce acte am nevoie pentru a putea pleca în străinătate pentru sănătate?

Aș dori și eu să plec in străinătate la un control amănunțit și aș dori să știu de ce acte am nevoie și ce trebuie sa fac
M-ar interesa sa plec într-o țară din UE și să primesc banii înapoi pe analizele medicale făcute în acea țară
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 4 Ianuarie 2018
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/t1798/trata...
Persoanele asigurate in sistemul de sanatate obligatoriu din Romania, care se deplaseaza intr-un alt stat din UE, pot beneficia de rambursarea contravalorii serviciilor medicale, a medicamentelor si dispozitivelor medicale.

În vederea obținerii autorizării prealabile pentru rambursarea contravalorii asistenței medicale transfrontaliere, asiguratul, un membru al familiei (părinte, soț/soție, fiu/fiică) sau o persoană împuternicită de acesta va depune la casa de asigurări de sănătate unde este luat în evidență asiguratul o cerere însoțită de:
a) copie de pe actul de identitate sau de pe certificatul de naștere;
b) documentele prevazute in lege.

După efectuarea înregistrării cererii, casa de asigurări procedează la analiza acesteia, după cum urmează:
a) verifică statutul de asigurat al persoanei solicitante;
b) analizează documentele prevăzute la alin. (1);
c) dacă constată îndeplinirea condițiilor prevăzute la lit. a) și b), eliberează autorizația prealabilă pentru rambursarea asistenței medicale transfrontaliere, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2, în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii;
d) dacă constată neîndeplinirea oricăreia dintre condițiile prevăzute la lit. a) și b), cererea de autorizare prealabilă pentru rambursarea asistenței medicale transfrontaliere nu este aprobată, iar acest lucru se comunică în scris solicitantului în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, cu indicarea temeiului legal.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursarea cheltuielilor de servicii medicale necesare in elvetia cool123 cool123 buna ziua, care este procedura prin care pot recupera banii cu care am platit serviciile medicale din Elvetia, mai exact cand formulez cererea solicit ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)