avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... rambursarea cheltuielilor de servicii medicale ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

rambursarea cheltuielilor de servicii medicale necesare in Elvetia

buna ziua,
care este procedura prin care pot recupera banii cu care am platit serviciile medicale din Elvetia, mai exact cand formulez cererea solicit rambursarea :

1. la nivelul tarifelor prevăzute de legislaţia statului membru de şedere, conform procedurii instituite pentru utilizarea formularului E 126 sau similar;

2.  la nivelul tarifelor prevăzute de actele normative în vigoare care reglementează sistemul de asigurări sociale de sănătate din România în vigoare la data efectuării plăţii; casa de asigurări de sănătate instituie în prealabil procedura prin utilizarea formularului E 126 sau similar în vederea determinării serviciilor medicale devenite necesare în conformitate cu legislaţia statului membru respectiv.

de la casa de sanatate am primit informatia ca se deconteaza la nivelul tarifelor practicate in Romania, in acest caz nu merita sa depun cererea, sa mai cheltui alti bani sa traduc documentele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 6 Ianuarie 2016
Curtea de Justitie a UE a decis: Statul e obligat sa ramburseze cheltuielile medicale efectuate in strainatate, daca, in Romania, asiguratul nu poate fi tratat corespunzator
Rambursarea cheltuielilor medicale efectuate in strainatate nu poate fi refuzata atunci cand o lipsa a materialelor medicale de prima necesitate impiedica asiguratul sa beneficieze de tratament spitalicesc in timp util in tara sa, a decis Curtea de Justitie a Uniunii Europene intr-o cauza care vizeaza chiar un caz din Romania, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutie.
Hotararea Curtii vine in cauza C-268/13, Elena Petru/Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Sibiu si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Rambursarea se realizeaza catre asigurat, in lei, la cursul BNR de la data efectuarii platii serviciului medical de catre asigurat.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani cheltuiti cu tratamente medicale in strainatate.formular e126 doinah doinah Prima operatie am facut-o in Romania,la cel mai bun specialist din Bucuresti.Dar,surpriza!A fost facuta pe jumatate,asa ca mi-am luat lumea in cap si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Cum si in ce conditii se recupereaza banii de la cnas dupa o interventie chirurgicala? dan66daniel dan66daniel Am ales sa fiu operat la o clinica particulara(care nu are relatii cu casa) de ruptura complexa de menisc exterior ,pentru ca pe plan local m-au trimis ... (vezi toată discuția)
Pot recupera banii de la cnas? gabrieldobre gabrieldobre lucrez cu contract de munca ca sofer in cehia acum 3 saptamini am avut o problema la genunchi am fost trimis in tara sa o rezolv dar cardul de sanatate emis in ... (vezi toată discuția)