avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am alunecat în magazin, iar acum am piciorul în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am alunecat în magazin, iar acum am piciorul în ghips. Am foarte mult de pierdut la locul de muncă din cauza asta, credeți că ar trebui să acționez în judecată magazinul?

Buna seara! Acum cateva zile am cazut in magazin, deoarece afara ploua, iar la intrarea in magazin nu era niciun covor pe care clientii sa se poata sterge. In zona in care am cazut( aproape de casele de marcat, pe unde o luau toti cei care intrau si care voiau sa si duca sacosile) era multa apa, cel mai.probabil de la umbrelele clientilor. Sefa de magazin s a oferit sa cheme ambulanta, insa am refuzat, deoarece nu voiam sa merg la spital, fiind insotita si de fiica mea de doar 7 ani. Seara am mers la Urgenta, iar piciorul mi a fost imobilizat intr un ghips, avand nevoie de 22 de zile de concediu medical. Mentionez ca am foarte mult de pierdut la.locul de munca. Credeti ca ar trebui sa actionez in judecata magazinul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
Alin Popescu, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat sefa de magazin a vrut sa cheme ambulanta si v-ati impotrivit nu mai aveti nicio sansa sa primiti despagubiri, nici macar cu av. vedetelor Mateutz.
Sunt de acord cu @hottmattua, cum demonstrati ca nu v-ati agravat situatia dupa ce ati plecat din magazin? Poate ati cazut pe scari sau ati fost talharita sau alte motive, ati alunecat pe gresia din bucatarie sau baie.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar daca ai fi cazut pe strada?,,,, nu e raspunderea fiecarui om sa fie responsabil pentru siguranta lor?,,,, Daca toata lumea cade in magazin atunci ar fi fost vina lor ,,,, poate ar fi dat cu ceva si dauna tuturor,,, dar daca cineva merge si cade e vina cuiva?,,,, cine a a cazut niciodata in viata si nu a dat vine pe cineva,,,Sau poate crezi ca ai avea ceva castig banesc?,,, asta e problema?,,,poate dupa ce-ti trece mergi iara si cazi voit sa mai scoti ceva bani,,,, Cred ca pe viitor sa ai grija pe unde si cum mergi,,,
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buunn.... Mergem pe varianta ... instanta ne rezolva toate problemele. Noi nu comportam nici un risc. Afara ploua, dv. ati intrat in magazin, fiind umezeala afara, clar ca o parte a patruns si in magazin, antrenata fiind si de incaltaminte. Sigur, orice gazda civilizata cauta sa pastreze curatenia, sa inlature umezeala cat de cat, nici un magazin nu da cu feon la intrare si va pune pernute anti cadere. Daca ati fi cazut in casa la dv. dupa ce ati spalat bucataria sau holul, pe cine ati fi dat in judecata? La fel, daca pe strada.
Pentru ce ati da in judecata magazinul? Doar pt. ca s-a intamplat sa cadeti in interiorul acestuia?
Sau poate nu v-ati sters suficient de bine picioarele la intrare?
Daca asa ceva ati patit in cazul unui magazin - cu sef de magazin - cam ce se putea intampla in cazul unui butic de cartier care pune (daca pune) un banal carton? - care daca se umezeste cum trebuie, echivaleaza cu o coaja de banana.
Fiti atenta pe unde pasiti, renuntati la gandul ca totul rezolva instanta, acceptati ca exista risc general, deci ... mai multa precautie + insanatosire grabnica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti singura persoana care a avut eveniment la un magazin......Pe scurt ....cand m-am aplecat sa vad un produs intr-un cos ,, cand mi-am ridicat capul de la acel produs m-am lovit cu capul de un PANOU RECLAMA asezat culmea, chiar deasupra capului . procucandu-mi o escoriatie nu grava dar penibil de deranjanta avand in vedere ca am chemat seful de mag si i-am spus ce s-a intamplat mi sa raspuns sec ,, ca pot sa fac ce vreau ....ASTA E PLANUL MAGAZINULUI fara alta explicatie ..... daca planul magazinului este sa raneasca clientii. totusi ar trebui sa se dea o explicatie de un reprezentant mai cu carte nu un simplu SEF de magazin ajuns peste noapte " SEF " avand in vedere ca seful de mag este o Femaie sau a fost la data cand s-a intamplat evenimentul .....!....nu am intentionat niciodata sa dau in judecata vreun magazin dar ....totusi o expilcatie mai putin transanta si mai putin cu nasul pe sus cred ca ar fi rezolvat mult mai mult relatia dintre CLIENT si MAGAZIN....vanzare buna domnilor dar totusi suntem OAMENI si cu asta spun tot.......NU sunt de vina cu nimic ca m-am NASCUT in ROMANIA.....!
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Accident in farmacie florio florio Mama mea a cazut pe scari intr-o farmacie din Bucuresti,avand o laceratie la cap necesitand o operatie (copci) ,fractura craniala si alte hematome pe corp,fiid ... (vezi toată discuția)
Accident de munca armet armet Buna ziua, Am suferit un accident de munca (fractura de sold) in urma unei cazaturi la locul de munca (alunecare pe gheata) .Am fost operat si acum sunt in ... (vezi toată discuția)
Despagubiri materiale si morale accident de munca teo55 teo55 Buna seara! In ianuarie 2015 am fost accidentat involuntar de catre un coleg de munca. A alunecat pe gheata, m-a lovit cu o scula peste gura rupandu-mi un ... (vezi toată discuția)