avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Split TVA 2019
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Split TVA 2019

Buna dimineata,

Am verificat pe site la ANAF si firma mea aplica split TVA de la 01.04.2019. Cand vreau sa aflu ce cont am deschis cu TVA imi spune ca inca nu am cont deschis de TVA. Cum sa procedez?....trebuie sa ma duc la ANAF sa deschid eu contul sau mi-l deschid ei din oficiu cu data de 01.04.2019?

Nu stiu ce implicatii sunt ...daca emit facturi si le incasez in contul de trezorerie clientii (institutii publice) trebuie sa imi faca plata separat a TVA-ului ? Daca incasez in celelalte conturi bancare nu la trezoreria statului ce implicatii sunt?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ionela11 , utilizator 15:50, 9 Aprilie 2019
Clientii vireaza TVA in contul special (acesta poate fi deschis la Trezoreria Statului sau la orice alta banca) si tot de acolo veti plati TVA furnizorilor.
Multumesc

Adica ma pot adresa oricarei banci sau la trezoreria la care am cont sa deschid un cont de TVA .....nu il deschid ei din oficiu?

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc

si acest cont de tva la trezorerie il deschide ANAF gratuit incepand cu data de la care intru la split tva? sau trebuie sa ma deplasez eu cu cerere si specimen de semnatura sa deschid cont de TVA?
Contul de split TVA din Trezorerie este acelasi pentru toti cei care apartin de o unitate ANAF; diferentierea se face dupa CUI/CIF.
Multumesc

Si eu daca ma verific online sa imi aflu contul de split tva pe [ link extern ] /
imi spune ca nu figurez cu cont iban de TVA...oare nu au deschis inca contul automat?
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
ionela11, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont trezorerie split tva ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca am intrat la split TVA de la 01.04.2019 imi deschid cont cei de la trezorerie din oficiu?....sau trebuie sa ma deplasez la ei sa imi ... (vezi toată discuția)
Perioada split tva ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca am intrat la split TVA de la 01.04.2019 imi deschid cont cei de la trezorerie din oficiu?....sau trebuie sa ma deplasez la ei sa imi ... (vezi toată discuția)
Directionare 2% din impozit Marasescu Constantin Marasescu Constantin Se pot redirectiona cei 2% din impozit catre fondul de educatie permanenta al unui copil ,deschis la Trezorerie, in baza Legii educatiei nationale ... (vezi toată discuția)