avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acord vecin necesar la infiintarea PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acord vecin necesar la infiintarea PFA

Buna seara,

Din motive pe care probabil le cunoasteti doresc sa trec pe PFA. Mentionez ca lucred in domeniul IT-consultanta.
Am aflat cu stupoare ca am nevoie de acordul vecinilor sus-jos, stanga-dreapta pentru a depune actele la registrul comertului.
Ideea este ca aproape sigur un vecin, cel de sus, nu va fi de acord.
Mentionez ca prin natura job-ului activitatea mea se desfasoara exclusiv la sediul clientului.
Ce pot face in cazul in care temerea mi se adevereste?#-o
Pot cumva sa il fortez, legal sa isi dea acordul?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: catalinu , utilizator 13:53, 22 Octombrie 2009
Mie nu mi s-a cerut acest acord (am declarat ca nu desfasor activitati comerciale)-Jud Brasov.
Am fost vineri la registrul comertului Prahova. Adresa este:
Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova
Ploiesti, Str. Vornicei Nr. 4, Cod postal: 100285
Tel.: 0244 / 543.427
Fax: 0244 / 519.631
E-mail: orcph@ph.onrc.ro
Director: Ilinca SIMIONESCU

Am depus cererea de rezervare nume si mi s-a spus ca este gata astazi la ora 10. Tariful pentru aceasta este de 14 RON.
Am nevoie de avizul vecinilor pe care l-am si obtinut. Temera mea cu vecinul de deasupra s-a dovedit a fi exagerata.:))

O sa revin in acest topic cu amanunte pe masura ce evolueaza situatia.

Buna ziua. Sa nu deschid alt topic scriu aici(sper sa nu-l deranjeze pe initiatorul acestuia).
Si eu incerc sa-mi infiintez un PFA, domeniu IT dar am o problema cu presedintele asoiciatiei de proprietari. Am acceptul vecinilor; sus-jos si unul de pe acelasi nivel cu mine. Problema e ca presedintele refuza sa-si dea acceptul, motivand ca doar proprietarul apartamentului poate sa-si infiinteze PFA. Eu nu sunt proprietarul apartamentului, e al surorii mele care m-a "aut in locatie adica am CI la aceiasi adresa.
Intrebarea mea e..ce pot sa fac in aceasta situatie? Mi s-a spus ca daca el refuza nu am ce sa fac. Mi-e greu sa accept acest lucru :)
Va multumesc anticipat.
Mergi si fa un contract de comodat cu sora ta...este oricum f posibil sa iti trebuiasca si la registrul comertului.
Ii arati acel contract si daca nu e de acord il ameninti cu legea. Nu are dreptul sa iti refuze acordul.
De fapt, el trbuie doar sa valideze acordul vecinilor deci nu are drept de veto. In alta ordine de idei, daca te grabesti, da-i o atentie si asta e.Fi-mi-ar scarba de tara asta...de fapt de mare parte din locuitorii ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor?! melcu79 melcu79 Buna ziua, Urmeaza sa mi deschid un PFA cu activitati consultanta de mediu si reprezentant vanzari. In conditiile in care activitatile de mai sus se ... (vezi toată discuția)
Companie it Kosmo Kosmo Buna ziua, Doresc sa infiintez o companie IT, cu sediul in Romania, impreuna cu un roman si un strain. Am cautat pe internet, precum si pe forumul ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pt. pfa SpF2016 SpF2016 Vreau sa infiintez PFA in apartamentul proprietate personala. Am inteles ca e nevoie de acordul vecinilor cu care am pereti comuni + al asociatiei. Dar pe ... (vezi toată discuția)