avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Rambursare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Rambursare tva

O societate comerciala a depus decont tva cu suma negativa, cu solicitare rambursare tva cu cesiune creanță în favoarea altei firme.
Rambursarea necesita control fiscal... Se considera ca societatea comerciala în Favoarea căreia s a făcut cesiunea de creanță ca are datorii la bugetul de stat pana la rezolvarea rambursării!?
Poate fi executata pt aceste datorii cf codului de procedura fiscala!!
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
Raluca tipu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:22, 11 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Cf Cod proc fiscala:

ART. 28 Dispoziții privind cesiunea creanțelor fiscale ale contribuabilului/ plătitorului

(1) Creanțele fiscale privind drepturi de rambursare sau de restituire ale contribuabilului/plătitorului pot fi cesionate numai după stabilirea lor prin decizie de restituire.

(2) Cesiunea produce efecte față de organul fiscal competent numai de la data la care aceasta i-a fost notificată.


ordin 3357 /2017:

1. În conformitate cu dispoziţiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Codul de procedură fiscală, creanţele fiscale privind drepturi de rambursare sau de restituire ale contribuabililor/plătitorilor pot fi cesionate numai după stabilirea lor prin decizii de restituire.

9.2. În situaţia în care cesiunea a fost notificată înaintea emiterii Deciziei de restituire a sumelor de la buget sau de acordare a dobânzilor în cazul sumelor de restituit sau de rambursat de la buget, data stingerii prin compensare a obligaţiilor fiscale restante înregistrate de cesionar este data comunicării deciziei de rambursare/restituire.


Deci stingerea prin compensare la cesionar poate fi doar la o data ulterioara datei comunicării deciziei de rambursare.
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul stingerii datoriilor prin compensare cu deconturi negative de tva ionutt ionutt Buna ziua! Care este momentul la care opereaza compensarea obligatiilor fiscale cu creantele rezultand din deconturile negative de TVA. Ma intereseaza si in ... (vezi toată discuția)
Cesiune tva dragalina2006 dragalina2006 o firma x doreste sa-mi cesioneze dreptul sau de rambursare tva. in acest scop firma x a depus organului fiscal lista cu furnizorii neachitati conf. ordinului ... (vezi toată discuția)
Contract cesiune creante fiscale pecrista pecrista Conform Ordinului ANAF 1308/2009 se pot cesiona creantele fiscale in scopul inlocuirii rambursarii taxei pe valoarea adaugata, in contextul lipsei de ... (vezi toată discuția)