avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Descoperire card
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Descoperire card

In 2006 am facut o descoperire de card in valoare de 2200 lei la firma unde lucram de la banca Raiffeisen. In 2007 am intrat in crestere copil, nu am achitat descoperirea. Pana anul acesta nu am primit nicio notificare din parte bancii pentru plata. Acum am primit de la firma recuperare suma de 61.000. Am inteles de la banca, ca in 2015 s-a facut un nou contract de credit pe numele meu (la fel fara instiintarea mea) pe suma care s-ar fi stans pana la acea data (35.000) si din 2015 pana in dec 2017 penalitati de 26.000.
Eu nu am semnat asa ceva.
Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie facut in acest caz.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
Crinutar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Crinutar , utilizator 11:40, 9 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati aflat - daca s-a inceput executarea. Daca nu s-a inceput executarea depuneti toate diligentele pentru a afla de unde provine creditul: contract, documente justificative, scadentare, etc.. Contactati un avocat pentru a studia actele si contestati sau actionati firma in judecata.
Multumesc.
Se pare ca nu s-a inceput executarea, ei ma instiinteaza in acea notificare ca Raiffeisen Bank a cesionat creanta firmei Debt Collection Agency.
Deci trebuie sa merg la banca si sa cer anumite acte: contract, istoric etc
In cazul in care nu exista acel contract ( eu nu am semnat nici un contract, am facut doar o cerere la vremea respectiva) ce fac ? :(( Sau ei incearca sa ma covinga: comisioane mari, dobanda mare, neplata la termen.......descoperirea s-a transformat in contract de credit.....și multe altele....
Dupa cati ani se poate face prescriere?
In teorie, prescriptia intervine dupa 3 ani de la ultima plata sau de la data declararii scadentei anticipate. Dar depinde de la caz la caz. Aveti grija sa nu semnati nimic.
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Company Advising, utilizator
Mulțumesc frumos.
Sper sa ajung saptamana aceasta la banca. Va voi tine la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa pun o intrebare :am avut in 2012 un credit ... reva reva Buna ziua,doresc sa pun o intrebare :am avut in 2012 un credit la Provident,pe care nu din 2013 nu l-am mai putut plati pe caz de boala (handicap).nu am primit ... (vezi toată discuția)
Executare silita Laura Vitan Laura Vitan Am facut un credit cu buletinul , negarantat cu nici un bun,in 2008 de 35.000 lei. Am platit un an apoi mi-am pierdut serviciul si n-am mai platit. In 2012 am ... (vezi toată discuția)
Executare silita provident Joiana Joiana Buna ziua, am gasit astazi un plic de la biroul executorilor prin solicitarea creditorului urmaritor ultimo portfolio investment in legatura cu provident. Am ... (vezi toată discuția)