avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare cladire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare cladire

Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia.
Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii spun asa s-a facut in 2002 fără acte - nici autentice, nici sub semnatura privata - s-a emis doar o factura incasandu-se pretul. Societatea vânzătoarea, la randul ei, a obţinut magazia in acelaşi mod, având şi ea doar o factura.
Cladirea nu a fost intabulata niciodata.
După 5 ani, societatea cumparatoare obţine proprietatea asupra terenului de sub magazie pe care şi-o intabuleaza.
Intrebarea mea este: pot sa-mi intabulez si daca da, cum, cladirea de pe teren in condiţiile in care eu nu am nici un act de proprietate pe ea ci doar o factura? Pe documentatia cadastrala a terenului aferent apare ca exista o constructie pe el dar atat.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 09:53, 19 Octombrie 2009

Art. 17. -Ordinul 634/2006
(1) Documentatia pentru inscrierea unei constructii noi sau a unei extinderi de constructii pe un imobil inscris in cartea funciara - constructii definitive cuprinde:
a) cerere de solicitare informatii si conventie, conform anexei nr. 1;
b) cererea de receptie si inscriere, conform anexei nr. 2;
c) descrierea lucrarilor topografice si geodezice, intocmita conform anexei nr. 10;
d) copie dupa planul de amplasament si delimitarea imobilului existent pe care se edifica o constructie definitiva noua sau se extinde o constructie;
e) plan de amplasament si delimitare a imobilului sc. 1:200 - 1:5000, dupa caz, intocmit pe baza planului de amplasament initial, pe care s-a transpus/extins noua constructie - conform anexei nr. 11, in doua exemplare;
f) masuratori efectuate in reteaua de indesire si ridicare si pentru ridicarea detaliilor topografice, prin metode clasice, prezentate conform anexei nr. 14, sau prin tehnologie GPS, prezentate conform anexei nr. 15;
g) calculul suprafetelor;
h) descrierile topografice ale punctelor noi din reteaua de indesire si ridicare;
i) extrasul de carte funciara pentru informare;
j) dovada platii tarifelor pentru receptie si inscriere in cartea funciara;
k) autorizatie de construire si proces-verbal de receptie la terminarea lucrarilor sau, dupa caz, certificat de atestare a edificarii/extinderii constructiei, eliberat de primaria localitatii unde este situat imobilul, in conditiile art. 55 alin. (1) din Legea cadastrului si publicitatii imobiliare nr. 7/1996, republicata - conform anexei nr. 17.
irina_4u a scris:
Art. 17. -Ordinul 634/2006 .............

Buna ziua,
Excelent mesajul Dvs.
Cu precizarea ca Ordinul citat este:
Ordinul nr. 634/2006 – ordin pentru aprobarea Regulamentului privind continutul si modul de intocmire a documentatiilor cadastrale in vederea inscrierii in cartea funciara, emis de ANCPI.
In materie mai sunt aplicabile si:
- Ordinul nr. 128/2007 – privind aprobarea tarifelor pentru activitatile desfasurate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile sale subordonate;
- Ordinul nr. 633/2006 – pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare incerta mihaela_let mihaela_let Buna ziua. Am sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in 2 privinte: 1. Am depus actele pt cadastru si intabulare(cadastru facut de un expert cadastral), dar ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ili47 ili47 Exista conventie intre doi parteneri,unul are terenul si tot pe numele lui s-a aprobat autorizatia de a construi 3 case. partenerul al doilea a finantat ... (vezi toată discuția)
Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)