avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Protectia datelor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Protectia datelor

Stie cineva mai mule despre procedura si conditii privind notificarea operatorilor de date cu caracter personal?Cui ii revine aceasta responsabilitate privind natificarea?In conditiile in care un ONG lucreaza cu date cu caracter personal, cui ii revine competenta de a notifica, din cadrul ONG/-lui?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:03, 15 Octombrie 2009
corinuta a scris:
Stie cineva mai mule despre procedura si conditii privind notificarea operatorilor de date cu caracter personal? Cui ii revine aceasta responsabilitate privind natificarea? In conditiile in care un ONG lucreaza cu date cu caracter personal, cui ii revine competenta de a notifica, din cadrul ONG/-lui?

Buna ziua,
La 24.12.2008 a fost publicată Decizia nr. 95/2008 privind stabilirea formularului tipizat al notificărilor prevăzute de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.
Aceasta decizie a intrat în vigoare la data de 1 martie 2009, dată de la care Decizia nr. 60/2006 privind stabilirea formularului tipizat al notificărilor prevăzute de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, îşi încetează aplicabilitatea. Ca atare, începând cu data 1 martie 2009, toţi operatorii au obligaţia de a completa noul formular de notificare.
Formularul acceptat este numai cel obţinut din Monitorul Oficial al României nr. 876 din 24 decembrie 2008 sau de pe site-ul autorităţii: www.dataprotection.ro.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Nu am inteles exact la ce anume va referiti, dar daca este vorba despre accesul la datele personale ale utilizatorilor de servicii, fiecare utilizator are dreptul, printr-o simpla cerere, sa interzica dezvaluirea acestora altor operatori de servicii. De exemplu, daca un abonat Romtelecom doreste sa i se pastreze confidentialitate datelor cu caracter personal, face o cerere la acesta si mentioneaza acest lucru. V-am dat doar un exemplu. Asa puteti proceda la oricare operator de servicii caruia ii dezvaluiti date cu caracter personal. In caz contrar, se subintelege ca v-ati dat acordul. Daca sunteti mai clara, poate va pot da un raspuns mai exact.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator
legalpro a scris:

Nu am inteles exact la ce anume va referiti, dar daca este vorba despre accesul la datele personale ale utilizatorilor de servicii, fiecare utilizator are dreptul, printr-o simpla cerere, sa interzica dezvaluirea acestora altor operatori de servicii. De exemplu, daca un abonat Romtelecom doreste sa i se pastreze confidentialitate datelor cu caracter personal, face o cerere la acesta si mentioneaza acest lucru. V-am dat doar un exemplu. Asa puteti proceda la oricare operator de servicii caruia ii dezvaluiti date cu caracter personal. In caz contrar, se subintelege ca v-ati dat acordul. Daca sunteti mai clara, poate va pot da un raspuns mai exact.

Am spus-o in ideea ca firma unde lucrez este operator de date cu caracter persoanal, as vrea sa stiu mai multe informatii practice despre obligativitatea completarii formularului tipizat de notificare...juristul este obligat cu aceasta atributie?
corinuta a scris:
Am spus-o in ideea ca firma unde lucrez este operator de date cu caracter persoanal, as vrea sa stiu mai multe informatii practice despre obligativitatea completarii formularului tipizat de notificare...juristul este obligat cu aceasta atributie?

Nu ati citit mesaju meu de mai sus ?
Aveti raspunsul la intrebarea Dvs, inclusiv sursa oficiala de informatii.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelucrarea datelor personale asistentasociala asistentasociala lucrez la o asociatie care are 2 centre: de zi si unul de plasament in regim de urgenta pentru violenta domestica. Avem camere video pentru a preveni abuzurile ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal ioanandrei ioanandrei Suntem o societate de drept privat ( SRL ) care in activitatea ei curenta inscrie date despre persoanele care sunt clientii activitatii autorizate . Mai mult ... (vezi toată discuția)
Ce acte reglementeaza....? floricica floricica Buna ziua, Apelez la amabilitatea profesionistilor de pe acest forum pentru de a-mi oferi o opinie legala cu privire la ce acte normative protejeaza datele ... (vezi toată discuția)