avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna - norma 1h/saptamana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna - norma 1h/saptamana

Buna ziua,
Stiu ca nu se calculează CO in raport cu norma de lucru, dar ce fac in situatia in care am un salariat cu norma de 1h/saptamana?
Tot 21 zile CO?
Cum arata o programare de concediu in cazul unul astfel de contract de munca?
Cel mai recent răspuns: Patience , utilizator 08:10, 9 Ianuarie 2018
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.


Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata timpului de munca.

In speta, va beneficia de 21 de zile lucratoare de CO pe an.

In stat va figura cu 1 ora/saptamana in CO.
Se mentine conditia ca angajatul sa aiba cel putin 10 zile concediu de odihna legate? Asta ar insemna in cazul angajatilor cu 1h/saptamana, 10 saptanami?! :O


Multumesc
Vreau sa ma asigur ca programarea concediilor se intocmeste corect, de aceea am atatea intrebari .

Pe sistemul aceasta, cu 21 de zile CO, un salariat ramane cu 9 zile CO nefectuat in 2017, ceea ce inseamna ca ar avea 30 de zile CO in 2018,

Facand o medie, ar insemna 2.5 zile CO pe luna, Adica in 4 ore pe luna cat este norma in cazul unui astfel de contract, 2.5 ore sa fie in CO?!
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Patience, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Co la cim cu timp partial Radu Aura Radu Aura Un salariat are CIM cu timp partial de 1 ora/saptamana. CO anual conf. CIM este de 22 zile lucratoare. Cate ore de CO trebuie sa apara in statele de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pentru cim cu 8h/saptamina si pentru cim cu 20h/sapt LIVIA CARMEN LIVIA CARMEN buna seara, 1. va rog sa-mi spuneti pt. un cim cu program de lucru de 8h/saptamina cat este durata co/an, programul de lucru este repartizat astfel ; luni-3h, ... (vezi toată discuția)