avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar dauna !!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar dauna !!

Buna ziua !! Am deschis un dosar de dauna la Asirom pitesti pe data de 14 Decembrie 2017..S a făcut constatarea, S a făcut devizul de către service S a trimis la Asirom București, dar nu am primit acceptul de intrare in service ..am sunat la dânșii și nu poate nimeni sa mi răspundă concret ..ce este de făcut in acest caz ?!masina mea fiind pe firma !!multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Cioroiu , Avocat 02:21, 10 Ianuarie 2018
Dar o cerere de despagubire pe valoarea din deviz ati formulat? E important sa o depuneti cat mai repede si sa aveti dosarul complet pt. a sti felul daunei ( totala sau nu). Sa curga un termen si sa aveti si dvs. O oferta justficata (cum ar fi normal) de la asigurator pentru a sti cum e mai bine sa procedati cu masina-o reparati sau nu, cum si unde....
Nu am primit acea cerere cu costul reparației ..doar cererea cu piesele care trebuiesc schimbate..nu este dauna totala!!mașina fiind pe leasing,nu ma lasă sa o repar decât in service autorizat..!! Dar cei din service, au trimis la Asirom București costul reparației, așteptând și dânșii acceptul pentru a putea intra in service ..!! Menționez ca cei de la service au trimis către Asirom actele din 21 dec..
Nu ati precizat daca este pe Casco sau Rca. In caz de RCA, puteti astepta mult si bine...sau nu. Mai este si vb despre Asirom. Urgentati dvs. lucrurile altfel, cum v-am spus. Va pricepeti dvs. la daune din ochi sau asa vi s-a spus de la service ca nu e dauna totala? In lipsa unui deviz estimativ de calcul eliberat de service la cerere intrucat ati introdus auto pt. a o repara, si a va face o idee despre valoarea de piata a unui auto similar cu al dvs. , in unele cazuri nu stiti daca este sau nu dauna totala. Pt.a fi dauna totala, contravaloarea reparatiilor trebuie sa fie mai mare decat valoarea de piata a masinii de la data producerii evenimentului rutier( valoare stabilita prin sisteme de specialitate). Pana atunci, intrati in posesia devizului, completati cererea cu valoarea din deviz si asteptati oferta. Daca tin cont de prevederile legale, nu va fac nicio oferta pana nu depuneti cerere de despagubire. De la data depunerii cererii, asiguratorul RCA are obligatia ca in 30 zile sa va raspunda cu o oferta justificata( in principiu, daca nu se ivesc alte situatii in care au obligatia sa va notifice).
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
Diana Cioroiu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparație auto sau daună totală? Marius Obreja Marius Obreja Bună seara, Am fost implicat într-un accident în data de 4 luna aceasta, mai exact am fost lovit din spate. Cel vinovat avea RCA la Asirom, am făcut ... (vezi toată discuția)
Daună totală economică în urma unui accident de circulație: cei de la service mi-au spus că mașina va fi scoasă la licitație. ce sumă primesc la final? d3nys d3nys Buna ziua . am avut un accident si sa rezultat dauna totala economica suma maxima pe deviz fiind de 15700ron . Am fost la eie cu devizu de la serice si mea zis ... (vezi toată discuția)
Accident auto, dauna, masina scoasa la licitatie. AntonescuMihneaCristian AntonescuMihneaCristian Buna seara, pe scurt: Am avut accident (posesor de Mercedes Benz w124 200d) sunt pagubitul, am fost la constatare, ulterior la service, au facut devizul, ... (vezi toată discuția)