avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am primit o mașină ca moștenire și nu știu cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am primit o mașină ca moștenire și nu știu cum s-o radiez

Am primit o mostenire care nu am vazuto o masina si nu stiu nimic despre ia nr seri si o platesc la finaciar si nu stiu cum sa o radiez
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Felica , utilizator 16:04, 9 Ianuarie 2018
El platea inpozitul iar doamna notar a gasit masina in calculator cred ca la financiar azi am platit inpozitul si am intrebat ce nr are masina si nu stiu nici ei stiu doar ca e olticit si atit
Doamna. notarul nu putea sa introduca masina in masa succesorala daca nu avea acte de proprietate si certificat de atestare fiscala de la taxe si impozite care se elibereaza numai mostenitorilor dupa ce platesc impozitul si restantele, daca este cazul.

Notarul nu poate intra in baza de date a primariei si sa verifice ce masini are un decedat. Are acces numai la anumite registre ale notarilor in care sunt inregistrate unele acte.

Sunt persoane care nu introduc in masa succesorala unele bunuri din diverse motive, nu au bani ptr taxele notariale, etc. si fac suplimente la certificatele de mostenitor.

In certificatul de mostenitor nu poate apare un bun care nu este identificat complet, sa scrie pur si simplu "masina Oltcit" este exclus!
Trebuie inscrise seria caroseriei, seria si nr CIV, an de fabricatie, cat mai multe date care pot identifica masina.

Raspundeti la intrebarea 1. Cine a prezentat certificatul de atestare fiscala pentru masina? si poate descurcam itele povestii.

Mai sunt si alti mostenitori, daca mai sunt, numai dvs. v-a revenit masina?

Cine a fost persoana decedata, parinte, sot, etc.?
Da este un certificat de atestat fiscal care la scos mama si e doar o serie de motor si capacitatea motor nu serie de saseu sau numar de inmatriculare este sot decedat iar pe certificatu de mostenitor nici nu e scris nimic de olticit este doar casa si o alta masina propietate cu numar de inmatriculare cu serie cu tot cum ar trebui sa fie
Date relevante despre vehicul puteti solicita la SPR evidenta auto,care va poate comunica inclusiv daca vehiculul se mai afla in circulatie
Daca politia va comunica oficial ca vehiculul nu se mai afla in circulatie ,in baza certificatului de mostenitor aveti variante pentru radiere fiscala auto
Puteti sami spuneti cum va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat atestare fiscala pentru succesiune cyan cyan 1. pentru proprietatile ce vor face obiectul masei succesorale trebuie adus certificat de atestare fiscala? 2. daca proprietatea este detinuta de mai multi ... (vezi toată discuția)
Declarare auto la primarie mihaelarad mihaelarad Am obligatia cind fac declaratia de impunere pentru mijloacele auto sa declar atat seria de sasiu cit si seria de motor? (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina iulianwizard iulianwizard Buna ziua, Ce posibilitate am sa inmatriculez o masina care nu are seria motor stantata pe motor desi in cartea de identitate apare seria? Am auzit ceva de ... (vezi toată discuția)