avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contributii sociale PFA 2018
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contributii sociale PFA 2018

Daca sunt salariat cu norma intreaga si am un PFA cu venituri lunare pe anul precedent mai mici decat salariul minim pe economie ,platesc contributiile sociale la PFA?
Cel mai recent răspuns: vodavictoria , utilizator 10:59, 9 Ianuarie 2018
Persoanele al caror venit net lunar realizat in anul precedent sau venitul net lunar estimat pe 2018 din PFA ,este SUB NIVELUL MINIM BRUT PE TARA (1900 LEI ) ,nu datoreaza contributia de asigurari sociale ( dar poate opta ptr.plata acestora daca doreste )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas pfa Dana Sirean Dana Sirean Buna seara. Intrebarea mea este: o persoana fizica autorizata (pfa) mai este obligata la plata cas-ului in situatia in care venitul realizat este mai mic decat ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 pfa-obligatoriu daca nu sunt angajata? scris scris Buna ziua, Mi-am infiintat un PFA si nu sunt angajata in alta parte. Cei de la ANAF mi-au spus ca tb sa depun si D600 cu acel venit minim de 805 lei lunar ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensii pfa geanina100 geanina100 Buna ziua, Am un PFA din mai 2013, pe care am venituri 0. Am primit o somatie de plata cu o suma consistenta din care cea mai mare parte reprezinta ... (vezi toată discuția)