avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ORDINUL nr.1101/2016 capitolul 1 punctul G /MINISTERUL ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ORDINUL nr.1101/2016 capitolul 1 punctul G /MINISTERUL SANATATII

Subsemnata ----------- angatata a -------------I(structura 127 paturi) ca asistent principal in cadrul SPCIN va rog sa va pronuntati punctul de vedere in legatura cu ORDINUL nr.1101/2016 capitolul 1 punctul G pe care il citez (in cadrul seviciului/compartimentului se va asigura1 post de asistent medical cu pregatire postliceala de profil sau de asistent medical generalist care a absolvit un curs de perfectionare profesionala in domeniu, la 250 de paturi.)
Pe scurt vreau sa va expun situatia in care sunt pusa, dupa aproape 30 de ani vechime in acest spital.In urma cu aproximativ 17 ani am absolvit un curs de perfectionare (igiena) cu surse proprii deoarece atunci se infiinta noul compartiment de infectii nosocomiale,unde trebuia sa fie un post de asistent medical cu norma intreaga pe care il ocup si in prezent.Ulterior de aproximativ 7 ani in urma unei decizii temporare pana la ocuparea postului de asistent dietetician am fost nevoita sa ma ocup si de acest compartiment, unde stau marturie actele pe care le-am intocmit si pentru care raspund.
In momentul in care am cerut sa fiu remunerata pentru munca prestata si sa mi fie intocmit al doilea contract de munca CM 2 , lucru perfect valabil chiar si pentru acelasi angajator conform legislatiei muncii in vigoare.,mi se aduce la cunostinta ca in urma Ordinului nr.1101/2016 incadrarea mea este modificata de la 8h/zi norma intreaga la 4h/zi pentru compartimentul SPCIN deoarece structura spitalului este mai mica de 250 de paturi si 4h/zi ca asistent dietetician .Consider ca in conditiile expuse, imi sunt incalcate aceste drepturi.Mentionez ca tot in judetul nostrula un alt spital, am o colega angajata cu norma intreaga pe acelasi post, spitalul avand aceeasi structura de aprox. 150 paturi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 9 Ianuarie 2018
1. art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
....
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.

Asadar, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor.

2. In speta, decizia unilaterala de modificare a c.i.m. trebuie constestata in instanta, in termen de 45 de zile de la data comunicarii acesteia.
Motivarea modificarii CM a fost aceea ca structura spitalului este mai mica de 250 paturi.eu interpretez ORD.1101/2016 astfel; pana la 250 paturi minim un post de asistent
peste 250 paturi creearea unui nou post.
Va rog sa mi spuneti cine are dreptate?
La un spital cu structura de 127 paturi ,cati asistenti (SPCIN nosocomiale) se prevede conform ORD.1101/2016 si cu ce norma.Multumesc.
Acel Ordin are cu totul alta aplicabilitate , iar in baza acestuia nu se pot face modificari la c.i.m.

In speta, angajatorul nu are dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ordinul 1101/2016 se poate aplica si retroactiv? sari.sari sari.sari Am ocupat o functie de medic in specialistea sanatate publica si management , in cadrul unei unitati sanitate in compartiment de infectii nosocomiale ( conform ... (vezi toată discuția)
Buna seara, contract individual de munca si contract prestari servicii medici vaspa vaspa Buna seara, Am urmatoarea nelamurire: se poate incheia contract de prestari servicii cu un medic epidemiolog, daca spitalul are deja medic epidemiolog angajat ... (vezi toată discuția)
Decizie modificare unilaterala cim drdrs1976 drdrs1976 Buna seara, Sunt angajata ca medic epidemiolog intr-un spital de psihiatrie si am primit o decizie de numire ca si coordonator al activitatii de protectie a ... (vezi toată discuția)