avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordinul 1101/2016 se poate aplica si retroactiv?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordinul 1101/2016 se poate aplica si retroactiv?

Am ocupat o functie de medic in specialistea sanatate publica si management , in cadrul unei unitati sanitate in compartiment de infectii nosocomiale ( conform ord. 916/2006), prin concurs in anul 2012. In anul 2016 acel post din cadrul compartimentului sus mentionat, a fost suspendat de drept pe o perioada de 3 ani, prin decizie de manager, ocupand o functie de conducere in alta unitate sanitara, tot prin concurs, insa la unitatea la care postul este suspendat s-a scos postul la concurs pe perioada nedeterminata, modificand si statul de functii, asa incat, eu ca si medic specialist in sanatate publica, apar in alt compartiment in cadrul unitatii, cu post temporar vacant, acel post fiind infiintat in 2017, neexistand in anul 2012. Toate actele emise pe parcurs dovedesc vechimea in compartimentul de infectii nosocomiale, redenumit in urma ord. 1101/2016, pe baza careia mi -au modificat ulterior locul de munca in cadrul unitatii respective. In acest caz, un ordin emis ulterior, poate fi aplicat in asa fel incat sa se modifice si locul de munca, mai ales in conditiile in care se poate dovedi vechimea , curricula de pregatire in specialitate, pe parcursul rezidentiatului includea si stagii de pregatire in epidemiologie si mai ales in situatia in care postul este suspendat de drept. Ordinul 1101/2016 prevede obligatoriu un epidemiolog in acest compartiment, angajat, sau cu contract de prestari servicii, insa nu stiu ce se intampla cu personalul care a ocupat acel post prin concurs, tot in baza unui ordin care permitea acest lucru in acel moment, in acelasi compartiment.
Cel mai recent răspuns: sari.sari , utilizator 15:10, 13 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul nr. 1101/2016 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare se aplica de la 07 octombrie 2016.

Legea civila nu retroactiveaza.
Multumesc. Deci la intoarcere in spital pot sa-mi pastrez postul vechi, iar in cazul in care s-a scos la concurs postul suspendat de drept si se ocupa, ce cai legale am sa revin pe post?
Promovarea unei actiuni in instanta.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul nr.1101/2016 capitolul 1 punctul g /ministerul sanatatii adrianito66 adrianito66 Subsemnata ----------- angatata a -------------I(structura 127 paturi) ca asistent principal in cadrul SPCIN va rog sa va pronuntati punctul de ... (vezi toată discuția)
Decizie modificare unilaterala cim drdrs1976 drdrs1976 Buna seara, Sunt angajata ca medic epidemiolog intr-un spital de psihiatrie si am primit o decizie de numire ca si coordonator al activitatii de protectie a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, contract individual de munca si contract prestari servicii medici vaspa vaspa Buna seara, Am urmatoarea nelamurire: se poate incheia contract de prestari servicii cu un medic epidemiolog, daca spitalul are deja medic epidemiolog angajat ... (vezi toată discuția)