avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura

Buna ziua,
Sper ca am postat intrebarea in categoria corespunzatoare...;)
Va deranjez din nou cu o intrebare.
As vrea sa aflu cateva definitii (insotite de exemple,daca se poate) a urmatorilor termeni:
-procedura contencioasa;
-procedura necontencioasa;
-contencios administrativ.

Va multumesc anticipat!
O zi cat mai buna tuturor!:)
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 16:19, 16 Octombrie 2009
Aoleu #-o ce o-ti fi vrut sa spuneti la pct 2 @MiKlos?

Se judeca intr-o procedura necontencioasa cererile pentru dezlegarea carora este nevoie de mijlocirea instantei, fara sa se urmareasca stabilirea unui drept potrivnic fata de o alta persoana.

Un exemplu pe intelesul multora ar fi cererea de efectuare de catre judecatorul delegat la registrul comertului a unor inregistrari (inregistrarea unei societati, modificari in actele constitutive).

Sau:
-solutionarea cererii de investire cu formula executorie a unei hotarari,
- cererea de inregistrare a unui sindicat,
- cererea de acordare a personalitatii juridice unei asociatii sau fundatii
- etc, etc.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
romascanu, moderator
Multumesc frumos,d-na av. Romascanu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea penala nu se comunica?? aidu aidu Cum exercit calea de atac (extraordinara) daca nu mi se comunica hotararea definitiva?? Subzista termenul de 30 zile pt motivarea hotararii? In acest caz, ... (vezi toată discuția)
Exista sanse de a recupera taxa auto? Maria Radu Maria Radu Buna ziua, In decembrie anul trecut s-a stabilit taxa de prima inmatriculare in suma de 8200 lei pe care am achitat-o in luna februarie.Am aflat destul de ... (vezi toată discuția)
Decizia lxxii (72)/2007 - lipsa calitatii procesuale a ocpi Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cauzele ce au ca obiect plangerile privind cartea funciara intemeiate pe dispozitiile art. 50 din Legea nr. 7/1996, republicata, ICCJ a considerat, prin ... (vezi toată discuția)