Buna ziua
Suntem in ianuarie 2018,mama mea locuieste la mine in afara tarii din martie 2010. In urma plecarii din apartamentul proprietate personala al mamei mele, a ramas sa locuiasca fratele meu in acel apartament. Am aflat de curand ca mama a primit o citatie de la tribunal in calitate de parat din partea unei fieme de asigurari, intrucat fratele meu a produs accidental o inundatie, dupa care ar fi fost afectat apartamentul de la etajul inferior. Proprietarul avand apartamentul asigurat probabil a cerut daune, iar acum firma asigurativa a deschis proces pentru recuperarea sumei respective. Avand in vedere ca mama e pensionara, ce posibilitati de contraatac ar avea? Sau macar pentru a vedea daca suma corespunde daunelor, si achitarea in rate a sumei.
Multumesc
Fratele in calitate de chirias care a prodys daubele chiar nu a avut cunostinta despre pretentiile proprietarului de la nivelul inferior? Nu i-a fost solicitata plata daunelor?
De ce sa plateasca mama dvs? A produs ea inundatia?
Nu are cu ce sa "contra atace" din moment ce pagubele au fost produse. Cum au fost produse poate doar fratele sa va lamureasca, o conducta sparta, un robinet uitat deschis sau defect, etc.. Daca aveati cunostinta despre solicitarile pagubitului poate nu ajungeati in instanta unde va trebui sa platiti pe linga daune si cheltuieli de judecata cu avocatul asiguratorului.
Este temeinic si legal ca asiguratorul,cu scopul recuperarii c/v prejudiciu cauzat de inundatie sa se ridice cu pretentii in instanta prin actiune in regres impotriva proprietarului bunului imobil a carui instalatie interioara a generat inundatia
Pentru a verifica temeinicia prejudiciului,puteti angaja persoana specializata care sa analizeze documentele din dosarul de dauna deschis de catre asigurator la cererea asiguratului
Este temeinic si legal ca asiguratorul,cu scopul recuperarii c/v prejudiciu cauzat de inundatie sa se ridice cu pretentii in instanta prin actiune in regres impotriva proprietarului bunului imobil a carui instalatie interioara a generat inundatia
Pentru a verifica temeinicia prejudiciului,puteti angaja persoana specializata care sa analizeze documentele din dosarul de dauna deschis de catre asigurator la cererea asiguratului
Din pacate nu am stiut nimic nici de inundatie nici de daunele produse nici de valoarea ceruta de catre firma de asigurari. Am aflat doar acum cateva zile de proces care a fost deschis in iulie 2017. Probabil au mai fost infatisari la care nu s-a prezentat nestiind nimic. Probabil daca ar fi stiut nu se ajungea la un proces pentru a plati suma plus cheltuieli de judecata. In cazul in care acum se prezinta la proces, demonstreaza ca din 2010 locuieste in afara tarii la mine, ca in 2017 a suferit in ianuarie o interventie chirurgicala pentru extirparea unei tumori maligne, plus luni intregi de chimioterapie si vizite medicale in afara tarii, deci nu a fost la adresa pentru a afla nimic, avand in vedere ca e pensionara, se poate face ceva pentru a plati in rate acea suma? Si cum se face achitarea prin executor judecatoresc?
Multumesc