avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie de lichidare

Buna ziua,

Decizia de lichidare se intocmeste (dateaza) obligatoriu in ziua incetarii cim? De asemenea, transmiterea ei in revisal se face obligatoriu in ziua incetarii cim? Sau poate fi intocmita (datata), de exemplu, cu 2/3 zile inainte de ziua incetarii cim si transmisa in revisal anterior zilei lichidarii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 28 Martie 2018
In general, decizia de incetare trebuie emisa la data incetarii c.i.m.

Data și temeiul legal al încetării contractului individual de muncă se transmit in REVISAL cel târziu la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoștință a evenimentului ce a determinat, în condițiile legii, încetarea contractului individual de muncă.
Depasirea acestui termen implica sanctionarea contraventionala a angajatorului.

In practica intalnita la unii angajatori, astfel de operatiuni se efectueaza si anterior datei de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere 55 lit.b- acordul partilor cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Un salariat a facut cerere de incetare cim cu 55 lit. b, incepand cu data de 10.06.2012(duminica). Se poate aproba de catre conducere cu data de ... (vezi toată discuția)
Date incorecte de operare decizii incetare cim in revisal lemonik lemonik Buna seara. Spuneti-mi, va rog frumos, ce pot face in situatia in care am inregistrat in revisal decizii de incetare a cim atat cu art 55(b), cat si cu 31(1) ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata LarisaMT LarisaMT Buna ziua! In cazul unui CIM pe perioada determinata, care expira in 12.01.2018, AA trebuie transmis in REVISAL in data de 11.01.2018 sau in data de ... (vezi toată discuția)