avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare incetare CIM in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare incetare CIM in Revisal

Buna seara,
Un angajat a prezentat demisia pe 3 ianuarie. Perioada de preaviz a fost de 7 zile, cu acceptul meu. Cei care se ocupa de contractele de munca nici la aceasta data nu au inregistrat incetarea contractului in Revisal. Ma puteti sfatui ce am de facut?
Ceea ce am inteles eu din HG 905/2017, datele trebuiau transmise cel târziu la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 26 Ianuarie 2018
Buna seara,
In primul rand sa va cautati alte persoane care sa se ocupe de Revisal si de intreaga hartogarie HR.
Apoi puteti sa inregistrati acum in Revisal decizia de incetare, banuiesc ca data incetarii este 10 ianuarie, si sa sperati ca in urmatoarele 6 luni nu veti avea control ITM. Este termenul de prescriptie a aplicarii amenzii.
Sau puteti sa modificati, cu acordul salariatului, toate actele de incetare a CIM si sa incetati contractul cu o alta data.
Despre revisal gasiti aici mai multe informatii: [ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
Florin Cioca, Consilier juridic
In acest caz, daca ati transmis tarziu incetarea c.i.m. sunteti pasibil de sanctionarea din partea ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata LarisaMT LarisaMT Buna ziua! In cazul unui CIM pe perioada determinata, care expira in 12.01.2018, AA trebuie transmis in REVISAL in data de 11.01.2018 sau in data de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul incetarii unui cim, ultima zi lucrata este ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, In cazul incetarii unui CIM, ultima zi lucrata este 08.04.2021, incetarea in Revisal o pot face in data de 08,04,2021 cu incetare 09.04 sau ... (vezi toată discuția)
Date incorecte de operare decizii incetare cim in revisal lemonik lemonik Buna seara. Spuneti-mi, va rog frumos, ce pot face in situatia in care am inregistrat in revisal decizii de incetare a cim atat cu art 55(b), cat si cu 31(1) ... (vezi toată discuția)