avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Schimbare loc munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Schimbare loc munca

Lucrez si noaptea, am prezentat adeverinta de la medicul de familie, cu 8 luni in urma,pentru a schimba locul de munca, acest lucru nu s-a intamplat. La acest moment exista loc disponibil pentru a fi transferata unde nu se lucreaza noaptea, dar pe motiv "deficit de personal" la deparatmentul unde lucrez, mi se spune ca nu poate cere schimbarea pe un alt post. Nu am fost la niciun consult sau evaluare a starii de sanatate la medicul de intreprindere, in ultimii doi ani, si nu ni s-a dat niciodata copie fisa de aptitudini, ce pot face?
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Gratz1000, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:16, 12 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale pentru o examinare medicala la cerere. Examinarea medicala periodica este obligatoriu a se efectua anual conform programarii facute de angajator impreuna cu medicul specialist de medicina muncii.
Prezentati recomandarea medicala primita de la medicul de familie.
In urma examinarii medicale solicitati de al medicul de familie sa va dea expl. lucratorului de fisa de aptitudine.
Daca starea dvs. de sanatate confirma necesitatea de a lucra fara tura de noapte, medicul va scrie pe fisa "apt conditionat" pentru postul ... si conditia mentionata va fi "evitarea lucrului in tura de noapte". Aceasta recomandare medicala trebuie avuta in vedere de catre angajator - ramaneti la acelasi loc de munca, fara tura de noapte sau vi se schimba locul de munca. Daca nu exista posibilitate de schimbare loc de munca si nici de evitare lucru in schimbul de noapte, angajatorul va poate trimite in somaj.
Daca nu se respecta cele mentionate anterior, puteti sesiza ITM, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Este interesant de stiut cum a putut constata medicul de familie ca nu puteti lucra in schimbul de noapte atata timp cat nu a avut la dispozitie materialul intocmit de angajator referitor la riscurile profesionale identificate si evaluate.
Este bine sa studiati HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare (gasiti pe internet) pentru documentarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea programului de la tură de noapte la tură de zi Ilenutza78 Ilenutza78 buna ziua! lucrez în ture de zi și de noapte și aș dori să știu dacă trebuie la medicina muncii fișa de riscuri profesionale ,deoarece am solicitat ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)
Control medical periodic mateciuc mateciuc Mai este 9obligatoriu ca medicul de medicina muncii sa treaca in fisa individuala de securitate si sanatate in munca rezultatul controlului medical periodic ( ... (vezi toată discuția)