avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratia 394 se depune pe 0?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratia 394 se depune pe 0?

Am fost si am incercat sa depun aceasta declaratie 394 cu valoare 0, insa la Ilfov nu au vrut sa o mai primeasca, au spus ca pe o nu se mai fac, insa acum apartinem de Buftea iar cand am vrut sa suspend firma mi-au spus ca nu am depus 394. Firma este infiintata in 2009 si nu a avut niciodata activitate. Se depun pe 0 sau nu ?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 18:22, 16 Octombrie 2009
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de 10.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii,
depun declaratia 392A. Se raporteaza si pentru cifra de afaceri egala cu zero.
Persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art.153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este cuprinsa intre 10.000 euro si 35.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii, depun declaratia 392B
Termenul de depunere a acestor declaratii, conform OPANAF 1/2008, se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.
Asadar, nu trebuie sa depuneti 394.



Modalitatea de depunere:
Declaratie informativa 392 privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2008 se depune, in format electronic, astfel:
- fie la registratura organului fiscal competent;
- fie la posta, prin scrisoare recomandata.
Formatul electronic, depus pe suport electronic, va fi insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat, conform legii.
Acesta se editeaza in doua exemplare:
- 1 exemplar se depune la unitatea fiscala, impreuna cu suportul electronic;
- 1 exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila.
Formatul electronic se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor, pe care il puteti descarca de pe serverul de web al Ministerului Economiei si Finantelor folosind linkurile de mai sus.



Cum se completeaza formularul 392A:
Sectiunea "Cifra de Afaceri":
Se inscrie cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare care trebuie sa fie inferioara sumei de 10.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii.
Sectiunea "Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:"
Randul 1 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 – Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri, prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari" , completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri, prestarile de servicii efectuate catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392/a deacroxana deacroxana In categoria -Livrari catre persoane neinregistrate in scopuri de tva- intra si persoanele fizice, care nu sunt organizate ca pfa nici II, sunt simpli ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 DANA LAURA DANA LAURA Buna, nu stiu cum trebuie sa completez decl.392 la o firma care in tot anul 2009 a emis o singura factura care contine avans cf. contract, inreg. in ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 anaf mariana_marian1778 mariana_marian1778 Buna seara.Imi poate spune cineva ce contine declaratia 392 pe care trebuie s-o depuna PFA-urile la fisc pana in 25 februarie? Cifra de afaceri,prestari de ... (vezi toată discuția)