avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Detin o gradina inchiriata de la primarie de 28 ani.Va rog sa-mi spuneti am vreo sansa sa intru in posesie conform legii uzucapiunii?Si ce trebuie sa fac pt.asta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:35, 14 Ianuarie 2018
Buna seara,
Inteleg ca aveti contract de inchiriere.
In acest caz nu actioneaza uzucapiunea.
Nu opereaza uzucapiunea in cazul inchirierii.

Daca exista contract de inchiriere si platiti anual chirie nu veti putea converti acest titlu spre a-l face util dobandirii terenului prin uzucapiune.

Pt a avea o posesie utila ea tb sa fie facuta sub nume de proprietar (nu de chirias) si sa manifestati actiuni ale proprietarului (de exemplu plata impozitului aferent terenului si nu plata unei chirii).
Posesorul gradinii a decedat in 1945. Primaria a preluat gradina abuziv, parceland-o si inchiriind-o. Platesc de 28 ani chirie si impozit. Doresc sa intru in proprietate pt. a putea construi o locuinta pt. familie. Gradina este situata intravilan.
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Daca primaria are titlu de proprietate si dvs,sunteti chirias platind chirie la primarie,aveti doar calitatea de detentor precar si nu puteti deveni proprietar prin uzucapiune[Art.918(1)a)NCC]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in evacuare/lipsa titlu Gabriel_tiberiu Gabriel_tiberiu Buna ziua, In speta Familia de chiriasi locuieste intr-un imobil inchiriat de la stat din aprox anii 60. pana in 2014 a existat un contract continuu de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters83715 ContSters83715 Cineva a primit un teren de la ICS Mogosoaia in FOLOSINTA, pe baza de adeverinta, care sa ii foloseasca si in caz de control. Acum dupa 30 de ani este ... (vezi toată discuția)