avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se calculeaza penalitatile la neplata impozitului ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se calculeaza penalitatile la neplata impozitului pe arenda?

Din 2013 nu am mai platit impozitul pe suma din arenda, In 2012 am platit 163 lei. Daca impozitul ar fi aproximativ acelasi, cam la cat s-ar ridica acum suma de plata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:57, 14 Ianuarie 2018
Pe langa debitul principal impozit din 2013 au fost adugate anual penalitati pentru neplata in termenul legal prevazut
Este hazardat a preciza suma totala de plata in conditiile in care nu precizati sumele de arenda aferente anilor 2014-2017
Nu stiu daca dumneavoastra sunteti proprietarul sau arendasul. Poate va intreseaza urmatoarea precizare: Începând cu veniturile anului 2012, impozitul pe veniturile din arendă obţinute de persoanele fizice se calculează prin reţinere la sursă de către plătitorii de venit (arendaşii) la momentul plăţii venitului, degrevând astfel proprietarii de terenuri de obligaţiile de evidenţă, declarare şi plată aferente acestor venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impoyit pe venit din arenda - completat iulliana iulliana Pentru ca nu sunt de specialitate iar legislatia in materie este stufoasa si schimbatoare aproape de la o zi la alta, iar termenii utilizaţi de către codul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract arendare la anaf - obligatorie? yanq yanq Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal pentru obligativitatea inregistrarii contractului de arendare la organul fiscal competent ... (vezi toată discuția)
Contributie cass arendator cyan cyan O persoana care nu are alte venituri dar detine un teren agricol dat in arenda pentru care i se va retine incepand de la 01 ianuarie 2014 contributia ... (vezi toată discuția)