avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de somaj

Am lucrat 32 ani si acum sunt somer fara indemnizatie. Daca lucrez cu contract pe perioada determinata de o luna pot primi apoi ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: MoraruLM , utilizator 14:00, 13 Februarie 2018
Foarte bine ca nu se mai plateste contributia pentru asigurarile de somaj! Am platit 32 d ani contributia pentru somaj si cind am avut nevoie nu am putut sa beneficiez de ajutor de somaj!
Sunt angajat cu contract pe perioada determinata de 1 luna. Cu ce articol de lege trebuie incheiat CIM la sfirsitul acestei luni pentru a putea beneficia de somaj? Mentionez ca am cotizat la fondul de somaj 22 de luni din ultimele 24 de luni.
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
MoraruLM, utilizator
art.56 alin.1 lit.i C.mun.
Buna ziua,
In HG 274 din 20 februarie 2002 se prevede:

ART. 5
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se înţelege:
a) încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65
alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările ulterioare;

Art. 56 alin. 1 lit. i nu apare! In acest caz mai pot obtine ajutor de somaj la incheierea contractului pe perioada determinata de 1 luna?
Ati posta un text de lege care nu mai este de actualitate.

Vedeti aici.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Acordare ajutor somaj - caz particular cstmihai cstmihai Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la dreptul de a primi ajutor de somaj intr-un caz particular si anume. Am lucrat timp de 3 ani intr-o companie A ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? deja_vu68 deja_vu68 sunt angajata pe peroada determinata pe 3 luni .beneficiez de somaj sau trebuie sa fie cartea de munca pe baza unui articol?? (vezi toată discuția)
Somaj pentru angajat cu contract de munca pe perioada determinata prest prest Buna ziua. Un angajat care a avut contract de munca pe o perioada determinata de 1an,poate beneficia de somaj? Multumesc. (vezi toată discuția)