avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in perioada de proba

Am un contract de munca cu timp partial, 1h/zi. In contract este stipulat ca perioada de proba este de 120 zile.
Va rog sa-mi spuneti daca imi pot da demisia fara perioada de preaviz in aceasta perioada de proba.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:10, 19 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe perioada de proba, CIM poate inceta, fara preaviz, printr-o simpla notificare comunicata celeilalte parti. Depuneti angajatorului ( cu comfirmarea primirii acesteia ) o notificare simpla, prin care il anuntati de incetarea activitatii ( art 31 (3) Codul Muncii ).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisia fara preaviz opereaza numai in conditiile prevazute de art.81 alin.8 C.mun.
Pentru cei interesati, iata articolul in discutie:
TITLUL II - Contractul individual de muncă
CAPITOLUL 1 - Încheierea contractului individual de muncă
Art. 31. [perioada de proba]
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
(4) Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.
(5) Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.
(6) Modalitatea de efectuare a stagiului prevazut la alin. (5) se reglementeaza prin lege speciala.
Unde scrie de demisie , daca tot ati postat acel text de lege?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz carmenms carmenms Daca sunt angajata in perioada de proba , pot fi conditionata de preaviz in cazul demisiei ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Contract individual de munca determinat, demisie Furtună Nicu-Vlad Furtună Nicu-Vlad Legea 53/2003 din codul muncii articolul 31 (3) \"In cazul muncitorilor necalificati, perioada de proba are caracter exceptional si nu poate depasi 5 zile ... (vezi toată discuția)
Demisia in perioada de proba leito21 leito21 Tocmai m-am angajat la un loc de munca unde este un contract pe o perioada nedeterminata dar cu o anumita perioada de proba. Intrebarea mea este pot sa imi ... (vezi toată discuția)