avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mijloc de plata la comanda telefonica / internet
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mijloc de plata la comanda telefonica / internet

Pe baza codului CAEN "4799 - Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor" - cod autorizat pentru o societate comerciala care produce ceaiuri, se poate face o livrare locala, personala (fara firma de curierat) la domiciliul clientului (persoana fizica) folosind ca mijloc de plata o chitanta fiscala + factura? Comanda s-ar face fie telefonic, fie pe site-ul internet al producatorului.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
tschai, utilizator
Cel mai recent răspuns: tschai , utilizator 14:54, 17 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca livrarea se face de firma care vinde iar nu prin posta sau curier, intrati in categoria caselor de comenzi si trebuie eliberat bon fiscal emis de o casa de marcat.
@Iulian Manea, multumesc mult prentru raspuns.
Deci, chiar daca livrarea se face in afara sediului sau a unui punct de lucru, a unui magazin, chiosc, stand, piata, etc., livrand personal, sunt nevoit sa emit bon fiscal, chitanta nefiind legala.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
tschai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl-d + casa de marcat baiatu1 baiatu1 Buna ziua. Doresc sa-mi infiintez un SRL-D si am 2 intrebari, daca ma puteti ajuta cu niste informatii. Obiectul de activitate va fi comertul de ... (vezi toată discuția)
Coduri caen depozit turcalexandra turcalexandra Buna ziua, Detin un depozit inchiriat unde receptinez marfa (articole copii) achizitionata din tara si UE si o expediez prin curierat (la bucata) catre ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru handmade? radumocanu2 radumocanu2 Buna ziua. Vreau sa stiu ce cod caen am nevoie pentru a vinde in standuri,chioscuri genti facute handmade ? si daca trebuie sa eliberez bon fiscal sau factura? (vezi toată discuția)