Sotia mea este proprietara apartamentului in care locuim, acesta fiind achizitionat inainte de casatorie. Printr-o imputernicire notariala sotia m-a delegat sa o reprezint in orice actiune legata de asociatia de proprietari iar la ultima adunare generala am fost ales presedinte. In imobil exista 2 persoane (una dintre ele fiind fosta administratoare pe care am dat-o afara)care contesta ca fiind ilegala alegerea mea in aceasta functie intrucat nu sunt proprietar sau co-proprietar. Mai mult decat atat, chiar serviciul de specialitate din primaria sectorului 1, are dubii in legatura cu legalitatea alegerii mele in functia de presedinte. Ma puteti sfatui in acest sens ?
""Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
.........................
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza""
Daca luam in consideratie acest articol de lege, problema mi se pare clara.
Sarut mana doamna elga50 !
Administratoarea (fosta) are o problema cu neregulile pe care le-a facut timp de multi ani si astfel incearca sa creeze tot felul de diversiuni. Eu am fost ales in mod statutar , am instiintat-o ca nu mai are dreptul sa desfasoare activitatea de administrator , i-am blocat accesul la contul asociatiei, am anuntat toti furnizorii de servicii ca dansa nu mai este in functie, dar cu toate astea ea continua sa incaseze sume de bani de la unii proprietari si in plus refuza sa-mi predea documentele financiar contabile. Pentru aceste motive i-am facut o plangere penala.
Nu.
Acest articol da posibilitatea unui proprietar de a participa la AG prin reprezentant. Parerea mea este sa nu-l invocati.
......................
Eu zic sa stati linistit, faceti-va treaba si ignorati aceasta stupida reclamatie. :)