Sotia mea este proprietara apartamentului in care locuim, acesta fiind achizitionat inainte de casatorie. Printr-o imputernicire notariala sotia m-a delegat sa o reprezint in orice actiune legata de asociatia de proprietari iar la ultima adunare generala am fost ales presedinte. In imobil exista 2 persoane (una dintre ele fiind fosta administratoare pe care am dat-o afara)care contesta ca fiind ilegala alegerea mea in aceasta functie intrucat nu sunt proprietar sau co-proprietar. Mai mult decat atat, chiar serviciul de specialitate din primaria sectorului 1, are dubii in legatura cu legalitatea alegerii mele in functia de presedinte. Ma puteti sfatui in acest sens ?
Nu stiu daca a facut trimitere la un articol din lege, insa ce stiu este faptul ca se contesta dreptul meu de a fi ales in functia de presedinte intrucat nu sunt proprietar
E adevarat ca in lege si normesunt unele prevederi care dau voie la interpretari ce pot fi folosit distructiv de cei nemultumiti.
Conform legislatiei trebuie sa fii proprietar membru al asociatiei ca sa alegi si sa fii ales. Adica daca in contractul prin care am cumparat apartamentul figurez numai eu, atunci nevata-mea si copilul meu nu sunt proprietari si nici membri ai asociatiei. Si de aceea le-ar trebui o delegatie, o imputernicire din partea mea, ca proprietar daca sunt membru (daca am facut cerere sa devin membru). De aceea eu am propus schimbarea acestei expresii din lege, daca va amintiti.
Daca ati fost ales in adunarea generala, oricine poate contesta aceasta hotarare in termen de 45 de zile si nu dupa ce-i reziliati contractul.
Angajati-va alt administrator si incercati sa va faceti treaba bine. Inregistrati la asociatie o adresa prin care solicitati sa fiti membru al asociatiei anexand si o copie a actului de proprietate. Explicati oricui ca sunteti proprietar si pentru faptul ca sotia dv nu va putea instraina apartamentul decat cu acordul dv, ca aveti domiciliul acolo conform adresei din cartea de identitate, etc.
Nu va faceti probleme.
Instanta de judecata ,nu admite cerere sau aspectul privitor la conditionarea mandatarii in functii de reprezentare in cadrul asociatiilor de proprietari de detinerea calitatii de proprietar .
Sunt asociatii in care ,rude ale proprietarilor ,care domiciliaza in condominium, au fost alese in functii de reprezentare a asociatiei,au fost contestate inclusiv la autoritati si chiar in instanta,care in final a respins actiunea "ca neintemeiata"
@supercurat
Aveti comitet, presupun, cu care intocmiti un PV al demisiei administratorei si in acelasi timp de interzicere a accesului la contul asociatiei si predarea documentelor si a stampilei asociatiei catre presedinte.
Faceti apel la politia de proximitate, cu care va trebui sa colaborati in continuare, sa va asiste in momentul cand cereti administratorei sa va predea documentele si stampila.
Mergeti la banca cu PV al AG in care ati fost ales ca presedinte si schimbati acolo specimenul de semnatura al ei si al cui ar mai fi........ cu al Dv. Procedurile la banca le puteti afla direct de la banca, concret si la obiect.
........................
Si in primul rand, in zilele de incasare, mergeti la casierie si spuneti-le oamenilor sa nu-i mai plateasca administratorei pentru ca ea este demisa.
Documentul cu care va sustineti peste tot cauza este PV al AG a proprietarilor in care ati fost ales. Ea ar trebui sa va contracareze cu un alt act oficial de invalidare a PV (sentinta judecatoreasca).