avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa salubrizare sector 4
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa salubrizare sector 4

Buna seara!
Am un PFA, cu sediul in sectorul 4 (doar sediu, nu si punct de lucru). La sediul firmei nu se desfasoara nicio activitate, este doar locuinta personala si ca atare, platim o taxa de salubrizare pt fiecare locuitor, in functie de venit.
Conform Directiei generale de impozite si taxe locale sector 4: ”Începând cu 1 ianuarie 2018, taxa de salubrizare se modifică și se stabilește astfel:
-în cuantum de 9,6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mari de 2.000 lei;
-în cuantum de 6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mici de 2.000 lei, inclusiv minori.
-în cuantum de 80 de lei/lună pentru fiecare altă entitate indiferent de forma de organizare, cum ar fi: persoanele juridice, persoanele fizice care exercită orice profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și înreprinderile individuale, etc,. care au sediul social și/sau punctul de lucru activ/expirat, INDIFERENT DACĂ SE DESFĂȘOARĂ SAU NU ACTIVITATE ECONOMICĂ, excepție facând doar contribuabilii care se află în suspendare de activitate sau sunt radiați din registrele organelor competente.”
Acest lucru inseamna ca desi nu desfasor activitate la sediu si in consecinta, nu produc niciun fel de gunoi, sunt obligata totusi sa platesc o taxa de salubrizare de 80 lei/luna? Plus o alta taxa pentru persoane fizice, in functie de venit?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
FPG, utilizator
Buna Cristi, te rog trimite-mi pe mail plangere si contestatie. Adresa mea de mail este moncapro@yahoo.com (cred ca o ai de la o colaborare de anul trecut). Unde le depunem?
Chiar trebuie sa facem ceva! Pana acum toata lumea si-a dat adrese de mail, dar nu vad o initiativa pornita. Poate ne ghidezi tu. O seara frumoasa! Monica Popescu 0756012222
Initiativele sunt tardive, HCL-ul trebuia contestat in termen de 30 de zile, termenul a trecut de mult. Acum, sunt cativa postaci de partid care-si fac campanie mascata, desi ei stiu deja ca nu au nici o sansa. Se bazeaza doar pe faptul ca vor primi o hotarare definitiva la Pastele Cailor, probabil dupa alegeri.

Singura solutie este contestarea individuala, model aici: velicu.eu/juridice/contestatie-decizie-taxa-salubrizare/

Dar si contestatia asta e cu sanse reduse de succes, iar in Justitie puteti merge cu ea abia la toamna.
As vrea sa ma alatur si eu acestui grup impotriva acestui abuz. Ce putem face?
tel 0731814425 mail cristiimarian@yahoo.com
Buna .
Daca la adresa unde locuiesc (eu cu sotia mea) este si o firma ( a fratelui meu care nu mai este in tara ) , firma care nu mai are activitate in sarciba cui revine plata taxei ptr acea firma . Precizez ca apartamentul este pe numele mamei mele .care nu mai lociieste cu noi doar are adresa la respectivul apartament. Precizez ca mama nu are venituri . Are si ea de plata taxa aceasta ?
Buna Ziua,
Am primit o instiintare de plata pt plata taxa salubrizare persoane juridice sector 4 in valoare de 480 lei plus penalitati 43 lei, pe data de 21 01 2019, emisa pe 14 12 2018. Mentionez ca acasa unde am infiintat firma nu am activitate, am punct de lucru in sector 2. Stiu ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva prin care primaria sector 4 a pierdut procesul de impunere a unor taxe abuzive. Daca nu platesc sunt amenintat ca dupa 2 luni m-i se blochiaza conturile! Ce ma sfatuiti sa fac. Va Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2019
cristianghe, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare pf versus pj buna ziua, situatia este urmatoarea: ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu taxa salubrizare pf versus pj Buna ziua, situatia este urmatoarea: Un srl are contract de COMODAT cu proprietarul unui apartament(in bloc) strict ptr ... (vezi toată discuția)
Taxa de salubrizare sector 4 anna111 anna111 Am fost ieri la Taxe si Impozite sector 4 sa achit taxa de salubrizare, unde din 3 inspectori, nici unul nu a stiut sa interpreteeze urmatorul paragraf din HCL ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare sector 4 Eliza11 Eliza11 Buna ziua, Am 2 firme cu sediul social inregistrate in apartamentul in care locuiesc. Trebuie sa platesc aceasta taxa de salubrizare pentru ambele firme in ... (vezi toată discuția)