avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxa salubrizare sector 4
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxa salubrizare sector 4

Buna seara!
Am un PFA, cu sediul in sectorul 4 (doar sediu, nu si punct de lucru). La sediul firmei nu se desfasoara nicio activitate, este doar locuinta personala si ca atare, platim o taxa de salubrizare pt fiecare locuitor, in functie de venit.
Conform Directiei generale de impozite si taxe locale sector 4: ”Începând cu 1 ianuarie 2018, taxa de salubrizare se modifică și se stabilește astfel:
-în cuantum de 9,6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mari de 2.000 lei;
-în cuantum de 6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mici de 2.000 lei, inclusiv minori.
-în cuantum de 80 de lei/lună pentru fiecare altă entitate indiferent de forma de organizare, cum ar fi: persoanele juridice, persoanele fizice care exercită orice profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și înreprinderile individuale, etc,. care au sediul social și/sau punctul de lucru activ/expirat, INDIFERENT DACĂ SE DESFĂȘOARĂ SAU NU ACTIVITATE ECONOMICĂ, excepție facând doar contribuabilii care se află în suspendare de activitate sau sunt radiați din registrele organelor competente.”
Acest lucru inseamna ca desi nu desfasor activitate la sediu si in consecinta, nu produc niciun fel de gunoi, sunt obligata totusi sa platesc o taxa de salubrizare de 80 lei/luna? Plus o alta taxa pentru persoane fizice, in functie de venit?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
FPG, utilizator
Fix aceeasi situatie si la noi.
Ar fi grozav daca cineva mai informat ar putea sa ne lumineze.

(din ce am citit si prin alte parti se pare ca reprezinta taxa pentru primele 6 luni ale anului (cand Tribunalul Bucuresti a admis actiunea intentata de catre PNL si a dispus anularea majorarii taxei de salubrizare), taxa care se plateste indiferent daca ai activitate sau nu)
Noi am primit acum in ianuarie, o noua somatie, pentru taxa de 480 lei, desi ne-au poprit deja conturile cu suma aia inca din Octombrie 2018 (da, si-au incasat si banii). Sunt dusi cu pluta, nu mai vreau sa aud de Sectorul 4 niciodata. Bani luati cu japca pentru societatea pe actiuni a jmecherilor din sector...
Buna ziua!

In legatura cu taxa de salubrizare pe anul 2018, care intre timp a fost declarata ilegala...si-a recuperat cineva banii? Am fost la taxe si impozite, unde mi s-a spus ca nu se poate face nimic deocamdata.

Multumesc!
Eu nu am plătit nimic, nu stiu daca a primit cineva banii înapoi,

Taxa de salubritate pentru firme se plătește obligatoriu pentru sediul social ( chiar dacă se desfășoară activitatea efectiv sau Nu) și pentru toate punctele de lucru aferente din Sectorul 4. Aceasta taxa abuzivă, dar neanulata încă de instanta, HCL nr. 9/2017, își produce efectele și astăzi, aceasta nu se aplica firmelor care își suspenda activitatea. Soluția juridica este atacarea în Contencios Administrativ, șansele de reușită sunt 60%. Merita atacata......
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
Ionica Holuta, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa salubrizare pf versus pj buna ziua, situatia este urmatoarea: ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu taxa salubrizare pf versus pj Buna ziua, situatia este urmatoarea: Un srl are contract de COMODAT cu proprietarul unui apartament(in bloc) strict ptr ... (vezi toată discuția)
Taxa de salubrizare sector 4 anna111 anna111 Am fost ieri la Taxe si Impozite sector 4 sa achit taxa de salubrizare, unde din 3 inspectori, nici unul nu a stiut sa interpreteeze urmatorul paragraf din HCL ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare sector 4 Eliza11 Eliza11 Buna ziua, Am 2 firme cu sediul social inregistrate in apartamentul in care locuiesc. Trebuie sa platesc aceasta taxa de salubrizare pentru ambele firme in ... (vezi toată discuția)