avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional

La societatea la care sunt angajat , nu am primit spre a semna, pana azi 18 ianuarie 2018, niciun act aditional privind majorarea incepand cu 1 ianuarie 2018 de la 1.450 de lei lunar la 1.900 de lei lunar, iar legea spune ca aceste acte ar fi trebuit semnate de angajat (mentionez ca salariul meu era pana la sfarsitul anului 2017, 1460 lei brut) Citind legea, am inteles ca doar termenul in care aceste acte trebuie inregistrate in REVISAL, s-a prelungit, pana la data de 31 martie 2018. De asemenea, nu am primit nici „fluturasii,„ in aceasta luna, pentru salariul primit ca munca efectuata in luna decebrie. Este legal ca muncesc in continuare fara a avea acest act aditonal?
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Gratz1000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 18 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desfasurarea activitatii Dvs este legala. Va veni si aditionalul. Se misca lucrurile putin mai greu. inceput de an.. una...alta...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea prevede ca incheierea actului aditional se face anterior modificarii , nu si comunicarea acestuia.

Potrivit art.7 alin.3 din HG 905/2017 , la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data solicitării.

In acest caz, puteti depune la angajator o astfel de solicitare.
Multumesc. Pot solicita copia contractului individual de munca? Pentru ca nu Il gasesc-sigur ca l-am primit la angajare.
As fi dorit sa stiu care este venitul meu, de la data de 1 ianuarie 2018, de aceea intreb de acest act aditional. Pot cere, acum, pe langa copia CIM si acest act aditional cu majorarea de la 1 ianuarie 2018?
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Gratz1000, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita orice copie de pe documentele existente la dosarul dvs de personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie onicico onicico Anul trecut salariul minim a fost de 1450lei.De la 1 ianuarie 2018 s-a mărit.Angajarea mea s-a facut in noiembrie 2017 cu 1450.Nu ar fi trebuit să primesc un ... (vezi toată discuția)
Transferul contributiilor Daliborka Daliborka Buna seara, as avea o intrebare cu privire la cresterea salariului brut in urma transferului de contributii in sarcina angajatului, compania este obligata sa ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare, legislatie sau abuz?! andreyteo andreyteo Salut, am lucrat o perioada pentru o firma privata din Bucuresti, cu contract de munca pe durata nelimitata, dar fara sa primesc fluturasi de salariu sau la ... (vezi toată discuția)