Buna ziua , va rog urgent un sfat .
Am preluat o masina pe firma si nu imi mai permit sa platesc ratele au inceput sa fie din ce in ce mai greoaie , sunt dispus va o dau degeaba dar numai sa scap de rate.
Este cineva care ma poate ajuta ?
Va multumesc anticipat .
O zi buna
Va sfatuiesc sa cititi inca o data contractul cu OTP Leasing deoarece:
1. Cesiunea va fi aprobata numai daca noul debitor indeplineste cel putin aceleasi conditii de solvabilitatea ca si dvs.;
2. Chiar daca OTP accepta predarea autoturismului tot va trebui sa platiti valoarea intreaga a contractului sub forma de despagubire.
Oricum, succes!
Personal nu va sfatuiesc sa cesionati contractul si sa predati autoturismul altei persioane prin act autentic intocmit la notariat fara acordul finantatorului.
Chiar si in acest caz contractul dvs de leasing este valabil.
Imaginati-va ca persoana care preia autoturismul ajunge si ea in situatia de a nu mai putea plati ratele de leasing.
Pe cine credeti ca va executa silit finantatorul?
Cu siguranta pe dvs. deoarece nu ati avut acordul lor de a cesiona contractul si bunul finantat.
Corect, dar omul spune ca nu mai are bani sa plateasca. In acest caz, oricum va fi nevoit sa dea masina inapoi si sa plateasca despagubiri. Solutia propusa de mine ii ofera varianta de compromis. Sunt multi care pot plati ratele, dar pentru ca nu au venituri mari pe cartea de munca nu sunt acceptati de nici o banca. Atunci cauta la randul lor pe cineva care are un leasing in derulare si care accepta sa ramana masina in continuare pe numele lui. Pana la urma riscurile sunt de ambele parti, intrucat si cel care preia fara acte poate ramane in final fara masina la care a platit ratele.
Eu in aceasta situatie as alege raul cel mai mic. Cine stie, poate as gasi un om de buna credinta, care si-ar permite sa plateasca si in felul asta m-ar scuti pe mine de neplaceri cu banca.
Ajutor cesionare leasing
n_i
Am nevoie de ajutor intr-o problema aparent simpla si logica (cel putin dupa parerea mea) dar practic foarte complicata.
Am o masina cumparata in leasing prin ... (vezi toată discuția)
Of... leasing-ul!
scolceag
Am semnat un contract de leasing pentru un autoturism.
Am primit autoturismul dar nu mi-a placut (era prea puternic, tractiune pe spate, etc) si m-am inteles ... (vezi toată discuția)