avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare apartament Prima Casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare apartament Prima Casa

Buna seara. In 2009 am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa. Acum, dupa aproximativ 9 ani, vrem sa il vindem pentru a cumpara o casa. Am gasit cumparator ( cu banii cash ) si as dori sa ma indrumati in pasii pe care ar trebui sa ii urmez pentru a putea finaliza vanzarea . Precizez ca doresc ca o parte din banii primiti de la cumparator sa se duca la banca pentru stingerea creditului. M-ar interesa si cam in cat timp s-ar ridica ipoteca de apartament dupa ce se achita pentru a se putea finaliza vanzarea. Cu diferenta de bani plus un alt credit doresc sa achizitionez casa, deci cam depind de banca, fondul de garantare, MF ...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: FlorinIS83 , utilizator 14:31, 20 Ianuarie 2018
Buna seara ,

Dupa stingerea creditului veti fii proprietar de drept. C a atare dupa ce banca va va da actul de proprietate puteti vinde.(nu va mai opera,, ipoteca,,)
sfatul meu este sa mergeti la banca ,cred ca ei va vor da lamuririi mai obiective cu privirea la situatia d-voastra concreta

Cu stima
Multumesc pentru raspuns. Am fost la banca si mi-au spus sa depun 2 cereri ( 1 catre banca si alta catre fondul de garantare ) prin care sa solicit acordul pentru vanzarea apartamentului( urmeaza sa fac asta luni ). Din ce am citit pe f orum la alte persoane, acest acord nu il primesc decat daca achit inainte tot creditul. Pe mine ma intereseaza daca exista vreo varianta sa primesca cordul si viitorul proprietar va face transferul de bani o parte catre banca pentru a stinge creditul si diferenta catre mine. Multumesc.
Cu Drag

Pai daca se achita creditul integral ,ce nevoie mai este de acordul banci de preluare a apartamentului.

Odata cu achitare creditului integral sunteti proprietar .Banca nu mai este subiect procesual civil(in calitate de creditor).Deoarece creanta se stinge integral in momentul achitarii creditului.

Parerea mea ,

Sfatul meu este sa va intrtesati la banca ,poate ma insel (dar nu prea cred) ei stiu mai bine procedura

Cu speranta ca v-am fost de folos va urez succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Avocat Minoi, utilizator
Asta ar fi varianta usoara, fara complicatii. Eu insa sunt in acelasi timp in tranzactii cu viitorul cumparator, dar si eu vreau sa cumpar o casa. Daca as achita eu creditul integral intr-adevar nu ar mai fi nevoie decat de ridicarea ipotecii. Eu insa vreau sa stiu daca primesc acordul de la Ministerul de Finante sa pot semna un antecontract cu viitorul cumparator in baza caruia el va vira in contul bancii suma ramasa din creditul meu. In urma acestui virament as putea semna contractul final de vanzare cumparare, eu imi iau diferenta de bani si imi continui procedurile cu, casa pe care intentionez sa o cumpar. Problema e ca nu am banii necesari sa achit si creditul si sa dau avansul pentru noua locuinta.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
FlorinIS83, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat cu credit GabrielaMax GabrielaMax Buna ziua, Ma puteti informa, va rog, cu privire la procedura vanzarii unui apartament cumparat prin credit? Daca l-am achizitionat acum trei luni si ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)
Vanzare pe cale amiabila imobil sechestrat stefancreata stefancreata buna ziua, ma numesc Stefan, am contractat in 2011 un apartament prin programul Prima Casa. din cauza unor probleme financiare am ajuns sa depasesc acel ... (vezi toată discuția)