avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintata de fostul prieten
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintata de fostul prieten

am avut un prieten 3 ani de zile. dupa aproximativ primii 2 ani i-am spus ca vreau ca relatia noastra sa se incheie deoarece nu il mai iubesc si nici nu ne mai intelegeam. el nu a acceptat acest lucru si a inceput sa ma ameninte spunand ca daca nu vreau sa continuam o sa ma bata. nu am crezut ca va face asa ceva pana la proba contrarie. deoarece nu ma putem baza pe parintii mei ca ma vor intelege am acceptat sa continui relatia asta cu el pana ii va trece lui "pata" asta pe mine. cu timpul a inceput sa faca amenintari tot mai seriose cum ar fi ca ma bate pana ma baga in spital, ca ii trimite pe altii sa ma bata ca sa nu aiba el probleme cu politia sau ii pune sa ma prostitueze sau mai tarziu sa ma omoare. am continuat asa un an de zile deoarece nu ii puteam spune nimic fiindca venea motivul ca el sa imi faca toate astea (in motive se includea faptul ca eu trebuie sa ma intalnesc cu el cand are el chef, ca nu pot vb cu amici de-ai mei sau alti baieti, ca nu pot sa ii spun ca vreau sa ne despartim etc. etc).
am rezistat asa singura nespunand la nimeni nimic timp de un an de zile, dupa care am fugit de acasa. acum am aflat ca vrea sa angajeze un detectiv ca sa ma caute si sa imi faca tot ce mi-a promis.
va rog mult de tot spuneti-mi si mie ce as putea sa fac in cazul acesta? pentru ca am ajuns sa imi fie frica sa ies in oras sau sa merg pe strada. nu vreau sa ma intalnesc cu el si sa imi faca toate chestiile astea. ce as putea face? in primul rand poate angaja un detectiv daca nu are un motiv serios sa ma caute?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
yulyia, utilizator
Cel mai recent răspuns: yulyia , utilizator 16:54, 10 Noiembrie 2009
Desi,fara sa jignesc,imi este greu sa inteleg cum o persoana se intalneste de frica cu alta persoana,un an de zile si in aceasta perioada mai suporta si comportamente necorespunzatoare,va sfatuiesc sa formulati urgent plangere la politie pentru amenintare si cu atat mai mult, sa atasati la aceasta orice dovezi aveti cu privire la cele relatate,sa indicati martori,persoane care cunosc cat mai in amanunt comportamanetul sau,dar si amenintarile pe care vi le-a adresat.
Daca sunteti minora,astfel cum corect presupune"trope_doi",trebuie sa va maturizati cat mai repede pentru a nu mai avea alte surprize neplacute de la viata
trope_doi a scris:

Alaturi de cele ce s-au scris…
Tipul e un individ fara capatai? Daca nu e, probabil sa fie numai gura de el – s-au mai vazut cazuri… Dar, evident, nu va puteti baza pe asta.
Ati “fugit de acasa” – ceea ce indica faptul ca sunteti minora (e o expresie folosita de cei care nu au implinit varsta majoratului). Daca sunteti minora (chiar daca nu) ar trebui sa vorbiti cu parintii sau cu rude care ar fi capabile sa puna la punct un individ patologic posesiv. Daca sunteti minora (si chiar daca nu) – unde locuiti? Nu mai mergeti la scoala / munca? Parintii nu sunt ingrijorati ca ati “disparut”?
Poate ar trebui sa ii trimiteti tipului un mesaj in care sa-i scrieti sa se “roage” sa nu va agreseze careva pt ca veti da vina pe el… chiar daca nu are vreo vina…

Poate angaja un detectiv particular – ceea ce inseamna ca are ceva bani de cheltuit – dar detectivii nu sunt tampiti si vor cere un motiv serios pt care el le cere aceasta (desi, sunt si unii care, pt bani, mai lucreaza si… aiurea).

El cati ani are? Daca e suficient de copt si dv minora il puteti “ameninta” (prin sms) ca il reclamati pt ca a intretinut relatii sexuale cu dv (cu o minora, adica) si pt a face aceasta a promis ca va ia de sotie… - si “il incadrati” la o infractiune mai grava decat amenintarea… Daca e minor (sau era minor in urma cu 3 ani, cand l-ati cunoscut) cade aceasta varianta…

eu nu sunt minora si nici el nu este minor deci cade varianta cu aceasta reclamatie. am luat legatura cu parintii mei si acestia stiu ca sunt bine, dar nu stiu foarte multe detalii pentru ca pe ei nu m-am putut baza niciodata. le-am spus si acum de ce am plecat dar nu au reactionat in nici un fel (din pacate). stau calmi acasa si nu ii intereseaza de mine.
cu facultatea... am reusit sa ma transfer dar imi e frica sa merg la cursuri pentru a nu ma intalni cu el (merg doar la unele). el m-a mai batut o data, deci cred k e in stare sa o faca si a doua oara...

la politie nu pot sa merg (cel putin in orasul in care am stat) pentru ca are foarte multe rude si prieteni care lucreaza acolo si nu as putea sa rezolv nimic. nici macar o amenda nu cred k ar primi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
yulyia, utilizator
Prezentarea dv devine putin alambicata… si destul de tragica… In asemenea situatie nu aveti – cred – decat doua solutii: ori rupeti pisica in doua, ori va ascundeti, in speranta ca lui ii va”trece”.
Comentarii ar fi multe… Poate v-a facut cadouri scumpe si acum se simte inselat ca ii dati papucii (in general acestia tind sa devina violenti cand “achizitia” isi permite sa le refuze compania). Nu afirm, doar lansez ipoteze… Sunt suficient de multi barbati care “investesc” in femei care mai apoi le spun “pa” – si lor nu le ramane (cand nu sunt capabili sa isi asume faptele) decat sa incerce intimidarea despre care scrieti dv – iar femeilor le ramane amenintarea, in unele cazuri.
Si acum locuiti cu…?

O plangere poate complica lucrurile, dar le-ar putea si rezolva: poate sunt unii care nu il simpatizeaza si abia asteapta sa-i dea o “lectie”.

Schimbati-va coafura, culoarea parului, purtati ochelari de soare (sau “de vedere”, cu lentile de sticla – cand sunteti pe strada); evitati (un timp) locurile pe care stiti ca le frecventeaza si locurile pe care le frecventati dv si despre care el stie… E aiurea, dar daca chiar nu intrevedeti o alta solutie…
N-o sa dureze prea mult pana intalneste o alta, si va lasa pe dv… Daca are bani si face parada cu ei il vor lua repede in vizor un anume gen de femei.
e tare ciomplicata situatia domnisoarei si este tare greu de iesit din ea, mai ales ca am citit de curand un studiu care zice ca barbatii sunt mult mai profunzi in iubire decat femeile. desi, personal am unele dubii in acest studiu:)).... in fine, domnisoara ar trebui, mai inainte de a recurge la palngeri penale, sa caute sa-i restituie toate cadourile primite si numai daca dumnealui continua, este firesc sa foloseasca utilizatoarea, toate metodele legale de a-l opri.

av.m.vasilescu
Plangerea penala pentru amenintare + multe dovezi !!
In special audio - video , mesajele din telefonul mobil !!
Acum aceste probe nu stiu cat vor '' ajuta '' ! Cel putin cele audio - video facute de persoana amenintata ! Se vor solicita expertize si alte chestii din astea .
Nu stiu daca in sistemul asta juridic romanesc exista ca la
Americani sau prin alte parti '' oridinul ala de restrictie ''
contra celor care se ' ' ocupa '' cu santaje si amenintari ?

Poate singura '' varianta '' sigura este '' organizarea '' unui
flagrant cu '' victima '' si persoana care o ameninta
+ una bucata inregistrare cu o camera ascunsa totul
asistat de nu procuror si niste '' mascati '' care sa intervina daca
''' treburile '' scapa de sub control !!!!!!!!!!!
Mult curaj !!!!!!!!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Hartuire de catre fostul sot cafea1 cafea1 Buna. :( Va expun pe scurt povestea. Am divortat de fostul sot , copilul de 11 ani mi s-a incredintat mie - autoritatea parinteasca e exercitata exclusiv ... (vezi toată discuția)
Amenintare ContSters322954 ContSters322954 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere intr-o problema personala ce face obiectul unei amenintari. Incepand cu luna martie 2014 sunt amenintat frecvent ... (vezi toată discuția)
Amenintari si jigniri - ce pot sa fac? BuciumanVlad BuciumanVlad Buna...am 18 ani si ma numesc Vlad...locuiesc in orasul baia mare judetul maramures...si am fost impreuna cu o tipa din buzesti acelasi judet...dar dupa 10 ... (vezi toată discuția)