avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... reclamatie impotriva ANES
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

reclamatie impotriva ANES

Am fost tratat cu neseriozitate de catre ANES si voi face reclamatie in acest sens. Pe scurt, mi s-a specificat ca nu pot luat legatura cu un jurist fiindca a demisionat dar pot lasa o cerere de consultare la ei (desi puteau s-o faca deja in urma dosarului de ~30 de pagini care l-am lasat la ei cu acuzatii de discriminare de gen, hartuire la locul de munca). Au mentionat ca deoarece am depus deja reclamatia la ITM nu mai au ce face in plus. Desi dovezile sunt clare, nu s-a luat nici o masura, si au sustinut ca nu face obiectul discriminarii de gen, insa dovezile indica altfel.

In acest sens am nevoie de urmatoarele informatii:
1. La cine intaintez aceasta reclamatie?
1.a. Care este modelul reclamatiei? Reclamatie administrativa? In acest sens citez articolul H.G. 484/2007:
ART. 1
(1) Agenţia Naţională pentru Egalitatea de ªanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), denumită în continuare Agenţia, este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de ªanse, finanţată de la bugetul de stat.

Conform legii 202/2002 sub care functioneaza sunt obligati sa ia toate masurile necesare asigurarii egalitatii in sanse ale petentilor, respectiv si sa observe demersul aplicatiei legii. A se citi art. 8.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:10, 17 Octombrie 2009
Daca apreciati ca detineti probe suficiente si evidente in directia invocatei fapte de discriminare,aveti dreptul sa sesizati consiliul national pentru combaterea discriminarii
Voi urma sfatul dvs. si voi inainte singur dosarul la CNCD daca am aceasta posibilitate. Am sesizat ANES, care este abilitat sa sesizeze CNCD (cred) si COJES si mi-a spus ca o colega rautacioasa nu este discriminare si hartuire. Atat au inteles din toate cele ~30 de foi ale dosarului depus la ei cu dovezi clare atasate in inscrisuri si procesul verbal al comisiei disciplinare (care nici dupa 30 de zile nu a emis o decizie si ma tin suspendat ilegal), cu toate ca sunt implicati cam 8 persoane printre care si conducerea unitatii si cazurile sunt multiple si pretutindeni. Ocupandu-ma en detail de caz, fiindca este si-n interesul meu am incercat sa dau de inteles subtil sa fie seriosi in tratament, dar vad ca e inevitabil sa nu trag si anumiti functionari la raspundere pentru discriminare sau neglijenta. Deocamdata trebuie sa ma informez bine unde fac reclamatia. In masura in care sunt suspendat ilegal fara plata nu sunt simpatetic cu acei angajati care-si fac datoria doar daca au chef sau dupa propria filosofie si nu deontologia meseriei.

Am nevoie de locul exact unde se depune aceasta reclamatie deoarece si din moment ce reclam directoarea ANES nu o pot depune la dansa, se intelege, dar cu dansa am discutat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator
CNCD Bucuresti,sector 1,cod 0101155,Piata Valter Maracineanu 1-3
email contact@cncd.org.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ma puteti lamuri si pe mine in urmatoarea chestiune, va rog? O persoana se angajeaza la o firma, insa sta acolo doar 2 saptamani, dupa care ... (vezi toată discuția)
"la munca egala ,salariu egal" Mihai8 Mihai8 La firma la care imi desfasor activitatea,de la 1.01.2015 sistemul de salarizare s-a modificat de la sistemul \\"in acord\\"la sistemul\\"regie\\",diferenta ... (vezi toată discuția)
Plangere hartuire la locul de munca cindi81 cindi81 Unde pot depune o plangere privind hartuirea pshihica la locul de munca? Si ce legislatie exista privind acest lucru? (vezi toată discuția)