avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precontract de vânzare - cumpărare nuda proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precontract de vânzare - cumpărare nuda proprietate și uzufruct viager de către doi promitenți-cumpărători. Ce drepturi au cei doi dacă nu colaborează pentru obținerea unei hotărâri care să țină loc de contract?

Buna ziua.
Avem urmatoarea problema:
In 2011 mama mea, dupa ce a vandut apartamentul ei, a cumparat ( de fapt are doar un precontract de vanzare-cumparare , la ora actuala avand deschis un proces pentru obtinerea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare) o garsoniera de la un dezvoltator imobiliar, pe acest act figurand fratele meu ca si promitent cumparator, beneficiar a nudei proprietati si mama mea, ca si promitenta cumparatoare, beneficiara a dreptului de uzufruct viager.
Daca ea a putut deschide actiune pentru obtinerea acelui act de vanzare-cumparare, fara fratele meu (pe el nu il intereseaza sa mearga in acest proces, nu a platit taxa de timbru), ea are dreptul la jumatate din garsoniera ca si copropietar sau e doar beneficiara a dreptului de uzufruct viager? Ea mi-ar putea ceda mie dreptul de uzufruct viager?
Ar vrea sa schimbe yala dar ii e frica ca fratele meu ii va sparge usa. Are dreptul fratele meu sa intre in casa fara acordul si in lipsa ei?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:59, 29 Ianuarie 2018
Eu v-am explicat de ce nu v-a raspuns un avocat, si in plus v-am spus ca "Trebuie citit actul de promisiune bilaterala ca sa ne dam cu parerea privitor la calitatea procesuala a mamei in procesul respectiv." Faptul ca mama a deschis proces si faptul ca a trecut probabil de etapa regularizarii, nu inseamna ca i s-a admis actiunea. Dupa ce o sa aiba o hotarare definitiva in mana, vedem cum stau lucrurile. Cat priveste, incuietoarea, v-am raspuns, poate face plangere. Cat priveste debransarea de la utilitati, la fel, deplinde de situatie, da, il poate da in judecata pe copilul dansei (pe ce temei, ramane de vazut).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masa succesorala? Al3xx3 Al3xx3 Buna ziua.As vrea sa va prezint o situatie cu care ma confrunt...in urma cu 5 ani am cumparat de la mama o garsoniera,ea detinand 2 identice.Am facut un ... (vezi toată discuția)
Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate, uzufruct viager - obligatia notarului de a explica termenii juridici Alex31Mihai Alex31Mihai Buna ziua...ma confrunt cu o problema, si nestiind i-mi este destul de greu sa gasesc solutii. Acum 4 ani am cumparat un apartament...am fost la notariat si ... (vezi toată discuția)